Neću da se izvinjavam, ignorišem laži i dezinformacije: Klop ponovo pričao o vakcinama

17.12.2021

09:32

0

Autor: 24sedam

Premijer ligom hara korona, a menadžera Liverpula napadaju jer je za imunizaciju

Neću da se izvinjavam, ignorišem laži i dezinformacije: Klop ponovo pričao o vakcinama
klop - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super/

Globalno gledano sve se više čini da je korona uspela ono što su mnogi (bez)uspešno pokušavali otkad je sveta i veka.

Zavadi, pa vladaj! Bilo je umova i umova željnih baš ovakvog scenarija, ali nijedan od njih nije uspeo tako da podeli planetu kao pošast poznata pod nazivom korona.

Bukvalno se sve podelio na one za i one protiv. Baš bukvalno. Nema neopredeljenih. Ili si za ili si protiv. I onda polako podela prelazi u međusobno "nevoljenje", da ne kažemo mržnju.

Ima stručnjaka i stručnjaka i svaki od njih ide uz dlaku svojoj ciljnoj grupi. Podela. Klasična podela. Korona je uspela. Zavadila je. I vlada.

U svim sferama društva je tako, pa i u fudbalu. Poslednjih dana, zloglasni virus hara Premijer ligom. Razmišlja se čak i o stopiranju takmičenja. Zbog korone.

Među onima koji su odlučili da javno progovore na temu zaštite od virusa jemenadžer Liverpula Jirgen Klop. Jasno i glasno je rekao da je za vakcinaciju, pa je sasvim očekivano naišao na brojne kritike.

"Drži se ti fudbala" jedan je od najčešćih komentara grupacije koju zovu "antivakseri", a Klop im na to poručuje:

- Neću da se izvinjavam zbog stava koji širim o vakcinaciji bez obzira na to koliko sam zbog toga nepopularan. Nikad nisam rekao da treba mene slušati. Govorio sam da treba slušati one koji znaju. I ignorisati one koji se prave da znaju. Ignorisati laži i dezinformacije.

Menadžer Liverpula, u kom su tri fudbalera pozitivna na Kovid, uopšte ne ostavlja prostor za razmišljanje po pitanju vakcinacije.

- Slušajte ljude koji znaju najbolje. Ako tako radite zaključićete da bi trebalo da primite i "buster" dozu. A ti komentari da bi trebalo da se držim fudbala nisu na mestu. Ne širim ja stav o vakcinaciji na osnovu svoje mašte nego na osnovu toga što slušam stručnjake. Ljudi koji su pametniji su smislili spas i stvorili nam to rešenje.

Oni za vakcinaciju apsolutno potpisuju svaku reč menadžera Liverpula, a oni koji su protiv stavljaju ga na listu nepoželjnih.

Za to vreme. Korona vlada. Zavadila, pa vlada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike