Nije to ona Srbija! Skandinavcima uopšte nije svejedno što će igrati sa Piksijevim "orlovima"

16.12.2021

19:17

0

Autor: 24sedam

Mečevi će biti odigrani naredne godine, u junu i septembru

Nije to ona Srbija! Skandinavcima uopšte nije svejedno što će igrati sa Piksijevim "orlovima"
Fudbaleri Srbije - Copyright MN Press

Srbija, Švedska, Norveška i Slovenija. To je grupa za takmičenje u Ligi nacija. Naš nacionalni tim nije imao sreće prilikom izvlačenja kuglica, a slično misle i u taboru selekcija sa severa Evrope.

Stale Solbaken, strateg Norvežana podsetio je na duel dve selekcije u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

- Dobili smo protivnike koje nikako nisam želeo, Srbiju i Švedsku. Daleko najteži mogući rivali koje smo mogli da izvučemo. Ipak, jedva čekamo mečeve, jer ćemo imati priliku da se sretnemo sa Ibrahimovićem na njegovom kraju sa reprezentacijom, a imaćemo i priliku da se revanširamo Srbiji za poraz u baražu za Evropsko prvenstvo. Danas su još bolji nego kad su nas pobedili - kazao je Solbaken uz dodatnu analizu tima koji vodi Dragan Stojković.

- Popravili su se u odnosu na naš poslednji susret. Ostvarili su veliki napredak pod Stojkovićem i nedavno pobedili Portugaliju.

Da je moglo mnogo bolje, složio se i selektor Šveđana, Jane Anderson.

- Mislim da sam najveći maler na svetu na žrebovima. Ponovo sam dobio najgoru moguću grupu. Norvešku dobro poznajemo, Srbija je jaka fudbalska nacija, Sloveniju možda najmanje poznajemo, ali biće i to teške utakmice - pojasnio je Anderson.

Utakmice grupe u okviru Lige B biće igrane u junu i septembru naredne godine, a sistem je već dobro poznat. Prvi će izboriti plasman u Ligu A, a poslednji ide u "rang niže", Ligu C.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike