Piksi i Tadić uglas! Posle žreba za Ligu nacija cilj je samo jedan

16.12.2021

18:43

0

Autor: 24sedam

Utakmice će biti igrane u junu i septembru naredne godine

Piksi i Tadić uglas! Posle žreba za Ligu nacija cilj je samo jedan
20211008npPiksiTadic1 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije će se u novom ciklusu UEFA Lige nacija 2022/23 sastati sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom.

Komentar na žreb dali su selektor Dragan Stojković Piksi, kao i kapiten Dušan Tadić.

- Veoma teška grupa. Možda i najteža u Ligi B. Prioritet nam je prvo mesto i borićemo se da budemo najbolji. Neće biti lako, ali verujem da možemo stići do tog cilja. Respektujemo sve protivnike, poštujemo njihov kvalitet, ali najviše poštujemo sebe. U svakom slučaju dobro zagrevanje za Mundijal. Biće to kvalitetne provere i predstojeći ciklus u Ligi nacija je  samo još jedan u nizu izazova koji nas očekuje - rekao je Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Da će biti teško, složio se i Tadić, kapiten "orlova", kao i Ajaksa.

- Bez sumnje, radi se o kvalitetnim rivalima. Siguran sam da nas očekuju jaki mečevi koji će u dobroj meri predstavljati i odličnu pripremu i proveru za Svetsko prvenstvo. Što se tiče mogućeg  plasmana, poštovanje i respekt prema svima, ali naši ciljevi su jasni, želimo prvo mesto i promociju u Ligu A. Mnogo toga će zavisiti od junskih utakmica, kada ćemo u relativno kratkom periodu odigrati čak četiri utakmice. Ali kako sam već rekao, bez dileme, Srbija ide na prvo mesto - kazao je Tadić o utakmicama koje će biti odigrane u junu i septembru naredne godine.

Podsetimo, naš nacionalni tim je nedavno obezbedio plasman na Mundijal, koji će naredne godine biti organizovan u Kataru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike