Luka Jović oduševio Španiju: "Novi čovek" koji je zapanjio sve

14.12.2021

14:01

0

Španski mediji pišu samo o srpskom napadaču

Luka Jović oduševio Španiju: "Novi čovek" koji je zapanjio sve
jović - Copyright Tanjug/AP

Dugo je Luka Jović čekao na pravu priliku u Real Madridu, a evidentno je da je sada, za vreme Karla Anćelotija dobio izvesne minute, koje je sjajno iskoristio.

Jovićeve bravure protiv Real Sosijedada, zatim zapažen nastup u pobedi nad Interom u Ligi šampiona, za prvo mesto madridskog Reala u grupi, bile su dovoljne da se o njemu priča širom Evrope.

On je te dve prilike dobio usled povrede Karima Benzeme, ali onda se nametnulo pitanje šta će biti kada se Francuz vrati u sastav. 

I bio je spreman baš za derbi Madrida. Startovao je taj susret, postigao pogodak, a onda u poluvremenu izašao, te pružio priliku Luki.

A današnja izdanja španskih medija, "Marke" i "Asa", pišu o njemu:

"As" je najpre u prvi plan istakao da "Realovo sveto trojstvo" trenutno predstavljaju Benzema, Vinisijuš i Modrić, "koji su vodili ekipu do pobede u gradskom debriju", a potom se krenulo sa kraćim opisom svakog aktera pomenute utakmice. Za Srbina se navodi sledeće:

- Jović je protiv Atletika (kao rezerva koja je zaigrala u drugom poluvremenu) imao vrlo zanimljiv natup. Bio je odlučujući faktor kod drugog gola, jer je zadržao loptu, proigrao Vinisijuša,a ovaj potom asistirao Asensiju.

Sa druge strane, "Marka" je našem reprezentativcu posvetila veći deo teksta, i to pod naslovom "Jović uskočio u vagon":

- Kada je u San Sebastijanu Benzema doživeo povredu, srpski napadač je dobio priliku da se dokaže. I, Jović je iskoristio minute koje mu je Anćeloti dao, jer je golom i asistencijom pomogao Realu da nametne svoje 'ja' u La Ligi. Po prvi put je u dresu Reala na jednom meču bio i strelac i asistent, a pritom je na toj utakmici dao isto onoliko koliko i na svoja prethodna 22 prvenstvena nastupa u belom dresu Madriđana. Deluje kao potpuno novi čovek, evo, već nedelju dana. Srbin je bio spreman da ode ove zime, ali dve dobre partije, protiv Real Sosijedada i Intera, naterale su ga da razmisli o situaciji u kojoj je. Jović je u samo dve utakmice uspeo da da izvede da se zaboravi ono što bi pre dva meseca izazvalo pravu paniku: činjenicu da je Benzema povređen i da ne postoji adekvatna zamena za njega.

Naredni priliku da se pokaže, Luka će imati već u nedelju, 19. decembra, kada od 21 sat  Real dočekuje ekipu Kadiza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike