Kakva luda završnica! Jovićev Real potvrdio prvo mesto, Liverpul izbacio Milan, u Portu se tukli

07.12.2021

21:55

0

Autor: 24sedam

Ubedljivi su bili Ajaks i Borusija Dortmund

Kakva luda završnica! Jovićev Real potvrdio prvo mesto, Liverpul izbacio Milan, u Portu se tukli
profimedia-0646855188 - Copyright Profimedia

Real Madrid je pobedio Inter sa 2:0, Liverpul Milan sa 2:1, a Ajaks Sporting sa 4:2. Ovo su samo neki od rezultata poslednjeg kola u grupama B, C i D u Ligi šampiona. Sada se i zna koi će timovi ići dalje u nokaut fazu, koji u 1/16 finala Lige Evrope, a ko će završiti takmičenje u Evropi.

Krenimo redom. U grupi B, Liverpul je pobedio Milan na "San Siru" i tako ga poslao na poslednje mesto u grupi. "Redsi" su slavili golovima Mohameda Salaha i Divoka Oriđija, mada je poveo domaćin pogotkom Fikajoa Tomorija. Ovaj trijumf je bio dovoljan za maksimalan učinak u elitnom takmičenju tima Jirgena Klopa.

Porto je u ovoj grupi kao domaćin izgubio od Atletika sa 1:3. Meč na stadionu "Dragao" obeležila je i tuča u kojoj su učestvovali skoro svi igrači. Sve je to trajalo nekoliko minuta, a na kraju su isključeni Janik Karasko (Atletiko), Vendel i Agustin Markesin (iz Porta).

Gosti su već u 13. minutu ostali bez Luisa Suareza koji je zbog toga i zaplakao. Golova nije bilo u prvih 45 minuta, a onda je prvaka Španije u vođstvo doveo Antoan Grizman. Zatim je usledila pomenuta tuča, a kasnije i golovi. U 90. minutu na 2:0 je povećao Anhel Korea, a dva minuta kasnije u strelce se upisao Rodrigo de Paul. U petom minutu nadoknade, Seržo Oliveira je ublažio poraz, sa bele tačke.

Dakle, Liverpul (18 bodova) i Atletiko (7) idu dalje, u novu fazu Lige šampiona, Porto u Ligi Evrope, 1/16 finala. I kao što je rečeno, Milanu ostaju obaveze u Italiji.

U grupi C, "kopljanici", za koje nije igrao Dušan Tadić su deklasirali Sporting, dok je Borusija savladala Bešiktaš sa 5:0. Kao i Liverpul i velikan iz Amsterdama je upisao svih 18 bodova, a iza su ostali Sporting sa devet, Borusija sa istim brojem, kao i Bešiktaš koji je završio evropsku priču.

"Los Blankosi" su u Madridu, golovima Tonija Krosa i Marka Asensija savladali Inter i tako potvrdili prvo mesto u grupi. Od početka je za ekipu Karla Anćelotija igrao i Luka Jović. Srpski napadač je bio u prilici da se upiše u strelce, ali mu to ipak nije pošlo za rukom. Na terenu je bio do 78. minuta.

Golovi za prolaz dalje, sa 15 bodova bili su veoma efektni. Inače, Asensio je ušao u 78. minutu, a samo minut kasnije bio i strelac. Pogodio je stativu, a zatim je lopta prešla i gol liniju. Treba reći i da je domaćinu posao bio olakšan, s obzirom da je u 64. minutu crveni karton dobio Nikolo Barela. A isključio ga je Feliks Brih kome je ovo bila poslednja međunarodna utakmica.

U duelu ekipa iz bivšeg SSSR-a remi od 1:1 je više odgovarao Šerifu. Tako su Moldavci obezbedili Ligu Evrope, dok je Šahtjor ostao kratkih rukava.

 

Liga šampiona, 6. kolo:

Grupa B

Real Madrid - Inter 2:0

Šahtjor - Šerif 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C:

Ajaks - Sporting 4:2

Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D:

Milan - Liverpul 1:2

Porto - Atletiko Madrid 1:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike