Ko će biti kapiten Srbije protiv Rusije? Ni selektor nije siguran

17.11.2020

17:47

0

Autor: Adam Štulić

Videćemo ko će biti u sastavu - rekao je Tumbaković

Ko će biti kapiten Srbije protiv Rusije? Ni selektor nije siguran
Copyright MN Press

“Orlovi” su prošlog četvrtka spustili zavesu na još jedan neuspešan ciklus kvalifikacija za plasman na SP, a u sredu će se, na stadionu “Rajko Mitić” oprostiti od 2020. godine što se tiče nastupa u dresu sa državnim grbom.

U srpsku prestonicu, u poslednjem meču Lige nacija, dolazi Rusija (20.45), koja je, po mišljenju selektor Ljubiše Tumbakovića, sama po sebi dovoljan motiv za njegove izabranike.

– Svaka utakmica je dodatni motiv. Pa i ova utakmica inspirše. Repezentacija Rusije je posebna fudbalska nacija koja daje poseban motiv. Ne zavisi rezultat samo od nas, već i od protivnika – rekao je u najavi meča Tumbaković, koji nije želeo da konkretnije govori o tome ko je krivac za to što će Srbija drugu deceniju propustiti učešće na EP.

Izgleda kao totalni raspad sistema: Tadić napustio reprezentaciju i vratio se u Ajaks

– Kada se slegnu utisci, kada se završi utakmica sa Rusijom, napravićemo analizu i u glavu ćemo gađati krivce, ako treba tražiti krivce. Izvućićemo pouku za ono što treba da dođe.

“Orlovima” je za opstanak u B grupi Lige nacija neophodna, ali ni on ne garantuje ostanak u višem rangu takmičenja, s obzirom da Turskoj dovoljan i remi na gostovanju u Mađarskoj da ostane isrepd Srbije.

– Nikada nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro, ondo su to protivnici u grupi ispod naše.

Kalkulacije: Jedan cilj ostvaren remijem, ali za drugi ni pobeda nije garant

Tumbaković će i na meču koji se igra u sredu imati kadrovskih problema, a s obzirom da duel sigurno propuštaju Aleksandar Kolarov i Dušan Tadić, otvoreno ostajje i pitanje o tome ko će s kapitenskom trakom istrčati sutra na travu najvećeg srpskog stadiona.

– Videćemo ko će da bude u sastavu. Saša Lukić ima parne kartone, a Dušan Tadić ima povredu i neće biti u sastavu – rekao je selektor, pre nego što se osvrnuo na potencijalnu startnu postavu rivala.

– Rusija ima jako kvalitetne igrače. U svakom momentu njihova polivalentost je takva da njihov trener može da promeni formaciju. S njima je sve moguće . dodao je Tumbaković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike