Bivši as Partizana sinu dao ime po saigraču sa kojim danas nema komunikaciju

12.12.2021

09:31

0

Autor: 24sedam

Danko Lazović objasnio kako je njegov sin dobio ime Roman

Bivši as Partizana sinu dao ime po saigraču sa kojim danas nema komunikaciju
Danko Lazović - Copyright Profimedia

Bivši srpski reprezentativac i prvi strelac za reprezentaciju Srbije po osamostaljenju u istorijskom meču protiv Češke 16. avgusta 2006. godine, Danko Lazović, u razgovoru sa rsukim medijima priznao je da je svom sinu dao ime po saigraču iz Zenita, ali da danas ne razgovara sa svojim nekadašnjim drugom.

- Nisam dugo bio u Rusiji, baš sam nedavno pričao o ovome sa Aršavinom. Vreme je da dođem i posetim Zenit, jer se mnogo toga već promenilo. Kad sam ja igrao u Zenitu, igrali smo na Petrovskom, sada imaju novi stadion - rekao je Lazović za Metaratings.ru.

Bivši napadač Partizana odgovorio je i na pitanje o imenu sina i kako je odlučio da se on zove Roman.

- Da, sinu sam dao ime po Romanu Širokovu. On i ja sada ne komuniciramo. Ali kada sam igrao u Zenitu, smatrao sam ga veoma zanimljivom osobom. Pre svega, bio je prvoklasni fudbaler, koji je dve godine zaredom bio proglašen za igrača godine u zemlji. Ovo dostignuće govori samo za sebe. Proveo sam sjajno vreme u Rusiji i jedan od dokaza za to bilo je ime koje sam dao svom sinu. Želeo sam sa imenom Roman da stavim pečat na sve lepe uspomene koje sam poneo iz Rusije i zato sam detetu dao to ime.

Lazović je igrao u Zenitu od 2010. do 2014. godine i za to vreme osvojio je dve titule i jedan kup. Njegov bivši prijatelj Širokov šokirao je rusku javnost ispadom na jednoj humanitarnoj utakmici na kojoj je prebio sudiju. Zbog toga je jedno vreme proveo u pritvoru, da bi kasnije bio kažnjen sa 100 sati društvenokorisnog rada i novčanom globom od 1.000 evra.

Pamti se i njegova tuča na treningu sa Matejom Kežmanom, dok je Srbin igrao u Zenitu, a novinari su pisali i njegovom lošem odnosu prema današnjem levom beku Crvene zvezde Milanu Rodiću.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike