Dušan Vlahović u prilici da sruši rekord Kalča i sebi podigne cenu: Do kraja decembra "pada" i Ronaldo

10.12.2021

20:50

0

Od srpskog napadača uspešniji su samo pojedini prekaljeni golgeteri poput Portugalca i Levandovskog

Dušan Vlahović u prilici da sruši rekord Kalča i sebi podigne cenu: Do kraja decembra "pada" i Ronaldo
Tan2021-11-20_231016368_0 - Copyright Tanjug/AP/Massimo Paolone

Još tri utakmice su do zimske pauze u Seriji A. Taman toliko da Dušan Vlahović sruši još jedan rekord.

Mladi srpski napadač, ove sezone blista. Kako u dresu reprezentacije Srbije, tako i u ljubičastom dresu Fiorentine, pa i ne čudi što se uoči predtojećeg prelaznog roka mnogo priča o njemu.

Vlahović je u dosadašnjem delu sezone postigao 13 golova na 16 utakmica Serije A, što ga čini najboljjim mladim napadačem liga petice, a ukoliko se gledaju samo igra rođeni 2000. godine i kasnije, tu je neprikosnoven isped Erlinga Halanda iz Dortmunda i Džonatana Dejvida iz Lila koji su postigli po 11 golova, dok je Realov Vinisijus Žunior u 10 navrata tresao protivničke mreže.

Takođe, ono što je Vlahoviću podiglo cenu su i 30 gola za Violu u kalendarskoj 2021. godini.

Kada se sagleda šira slika golgetera, u Evropi je jedino po brojkama uspešniji bio najbolji napadač sveta prema "Frans fudbalu", Robert Levandovski.

Poljak iz redova minhenskog Bajerna je u dosadšnjem delu sezone postigao 16 pogodaka, tri više od Vlahovića, Salaha (Liverpul) i Imobilea (Lacio), potom slede Karim Benzema (Ral Madrid) i Patrik Šik (Leverkuzen) sa po 12 golova, a zatim i pomenuti Haland, Dejvid i Đovani Simeone (Verona) sa po 11 golova. Top 10 listu golgetera zaključuje Vinisijus.

Ali, treba istaći da Vlahović juri još jedan rekord.

Naime, golom protiv Bolonje, došao je do jubilarnog 30. pogotka kalendarskoj godini, postavši tek četvrti fudbaler u istoriji Serije A kojem je to pošlo za rukom pre 22. rođendana.

A, interesantno je da rekord od 33 pogotka u Kalču za 365 dana drži niko drugi do Kristijano Ronaldo. Da Dušan "sruši" i ovaj rekord, ima još tri meča.

Nema sumnje, očekuje nas interesantan finiš polusezone i prelazni rok, tokom kojih će jednu od glavnih uloga imati baš srpski igrač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike