Tadić najavio napad na Ligu šampiona? Ajaks je bolji tim nego kad smo igrali polufinale! (VIDEO)

09.12.2021

09:53

0

Autor: 24sedam

Kapiten Srbije i kluba iz Amsterdama ima samo reči hvale za sve "kopljanike"

Tadić najavio napad na Ligu šampiona? Ajaks je bolji tim nego kad smo igrali polufinale! (VIDEO)
tadic - Copyright Profimedia

Fudbaleri Ajaksa prošetali su se kroz grupnu fazu Lige šampiona. U konkurenciji Sportinga, Dortmunda i Bešiktaša zabeležili su svih šest pobeda uz sjajnu gol-razliku 20:5.

Evropa je postala svesna da iz Amsterdama stiže neko novo holandsko čudo i da sa "kopljanicima" nema šale. A svojih kvaliteta svesni su i u Ajaksu.

Kapiten tima, kao i reprezentacije Srbije, Dušan Tadić uporedio je za Telegraf današnju ekipu sa onom koja je pre dve godine igrala polufinale Lige šampiona.

 

 

- Mislim da je sadašnji tim Ajaksa još bolji nego onaj iz sezone 2018/19. Napravili smo mnogo velikih koraka prethodnih meseci. Bili smo i 2019. jako dobri, ali sada imamo drugačije igrače, drugačijih karaktera. Možda smo pre dve godine bili malo naivni. A, sada imamo stvarno fizički snažne igrače koji su i mentalno vrlo jaki. Imamo nekoliko Južnoamerikanaca, koji su pravi fajteri. U tom smislu tim je više "namazaniji", mudriji - rekao je Tadić.

Zasluge za sjajne partije Ajaksa ne idu samo na račun igrača, nego i maestralnog stratega sa klupe Erika Ten Haga.

- Naš trener je fenomenalan. Bez dileme jedan od najboljih na svetu. On je opsednut fudbalom. Siguran sam da je to jedino o čemu razmišlja. Takav neko vam je potreban ako želite da vaš klub bude među najboljima na svetu. Impresivno je kako uvek nađe rešenje kada stvari ne idu dobro. Time daje nama igračima osećaj da smo uvek za korak ispred protivnika. Ten Hag je taktički majstor, ali je i jako dobar u odnosu sa igračima. Svi u Ajaksu su bili srećni kada je produžio ugovor do 2023. godine. Nadam se da će ostati u klubu dugo i posle toga. On zna da ga prate najveći klubovi Evrope i ne bih se iznenadio da završi u nekom od njih - zaključio je kapiten Ajaksa i Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike