Partizan u oslabljenom i iznuđenom sastavu igra meč sezone, u kome mora da pobedi! (SASTAV)

08.12.2021

18:55

0

S kojim će snagama Stanojević napasti Kiprane?

Partizan u oslabljenom i iznuđenom sastavu igra meč sezone, u kome mora da pobedi! (SASTAV)
pfc1 - Copyright FK Partizan

Titula je imperativ, ali proleće u Evropi, makar i u utešnoj Ligi konferencije, dalo bi posebnu vrednost rezultatima u ovoj sezoni.  

Prema svemu prikazanom tokom kvalifikacija i u grupnoj fazi takmičenja, tim Aleksandra Stanojevića zaslužio je da dočeka sledeći žreb sa svojom kuglicom u staklenom ćupu, ali svoju vrednost moraće da potvrdi u poslednjih 90 minuta protiv Anortozisa sutra uveče (18.45, Arena Sport Premium 1) u Humskoj.  

Za toliku neizvesnost krivo je najlošije izdanje ove jeseni, u Talinu sa Florom, koje je do te mere iskompromitovalo ideju o prezimljavanju na evrosceni, da se zato umesto priče o laganoj šetnji kroz grupu B već danima spominju grozomorna sećanja iz bliske prošlosti.  

Crno-beli tim se u sličnim situacijama nalazio u decembru 2015. pred meč sa Augsburgom (1:3), pa se istorija ponovila u novembru 2019. protiv AZ  (2:2), a to iskustvo iz Haga nosi dobar deo današnje Stanojevićeve ekipe (Zdjelar, Miletić, Urošević, Šćekić, Pavlović, Ostojić, Lutovac). 

Sve te utakmice koštale su Partizan proleća i miliona, a i sad je u igri zarada od 1.125.000 evra ako pobedi Kiprane ili nešto više od 900.000 ako odigra nerešeno. U oba slučaja Partizan će biti drugi na tabeli, što ga vodi u dalji tok takmičenja. 

Sa kakvim timom će Stanojević krenuti u još jedan evropski izazov? 

Sasvim sigurno bez dvojice najboljih igrača u ofanzivnom delu veznog reda, Bibarsa Natha i Lazara Markovića, verovatno i bez Danila Pantića, sa rovitim Aleksandrom Šćekićem.  

Na golu će biti Aleksandar Popović, a već kod desnog beka javlja se prva veća dilema - Aleksandar Miljković ili Marko Živković. Prvi je vezao nekoliko mečeva u startnoj postavi, ali sada se Živković vratio posle povrede i mogao bi da napadne Kiprane.  

Na levoj strani Slobodan Urošević nema alternativu, iako se Ivan Obradović oporavlja i blizu je povratku na teren. Ipak, nije potrebno u odlučujućem meču prihvatati veće rizike, budući da se od Uroševića uvek može očekivati defanzivno dobro izdanje bez obzira da li će sutra na njegovoj strani igrati Egipćanin Varda ili naš Miloš Deletić.  

Pozicije štopera biće poverene Siniši Saničaninu i Igoru Vujačiću, dok će ispred njih zaigrati tandem Saša Zdjelar - Miloš Jojić, prava i istinska snaga ove ekipe od kojih polazi sve što je dobro uradila ova ekipa tokom jeseni. 

Po bokovima će igrati Kvinsi Menig i Nemanja Jović, kao "desetka" delovaće Lazar Pavlović i na centarforu će se naći neprikosnoveni Rikardo Gomeš. 

Partizan: Popović - Miljković (Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić, - Menig, Pavlović, Jović - Rikardo

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike