Stanojevića muče kadrovski problemi pred Anortozis: Bitka za evropsko proleće mora da počne

08.12.2021

11:23 >> 12:02

0

Utakmica Anortozisa i Partizana na programu je u četvrtak od 18.45

Stanojevića muče kadrovski problemi pred Anortozis: Bitka za evropsko proleće mora da počne
stanojevic1 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju poslednji meč grupne faze u Ligi Konferencije. Na stadionu u Humskoj ulici, od 18:45 gostovaće kiparski Anortozis, a crno - belima u ovom susretu odgovara i remi.

Na konferenciji za medije, održanoj dan ranije, trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o predstojećem izazovu.

- Imamo određenih kadrovskih problema. Nažalost, kraj je sezone, dosta stvari se nagomilalo, imamo problem sa Pantićem, koji gotovo sigurno neće biti u konkurenciji i Šćekić je takođe u malom problemu. Nadam se da će on biti zdrav. Iz tog razloga nam je izuzetno potrebna pomoć naših navijača, koji su u poslednje vreme bili uz nas sa jednom posebnom energijom. Znate dobro kako smo ušli u Evropu. Ja uvek, onako najiskrenije kažem, da su nas oni, navijači, progurali protiv Sočija, protiv Klare...Čujemo i da Kiprani dolaze u velikom broju. Svakom igraču i nama je potrebna jedna pozitivna energija i podrška - kazao je najpre Stanojević, pa se osvrnuo na igru i kvalitet rivala:

Naslov

"Dača Pantić nam izuzetno znači i u odličnoj je formi cele polusezone, tako da je ovo hendikep za nas. Imamo hendikep da tri nosioca igre nisu sa nama. Ali videćemo, Dača će danas pokušati da trenira, pa ćemo videti i njegov subjektivni osećaj. Lazar igra dobro, ja verujem svakom igraču, zato i rotiram dosta. Pokazatelj mojih rotacija je da pokažem da verujem igračima. On je već tri godine u prvom timu, i verujem da može da odgovori izazovu. Raduje me povratak Holendera. Rekao je da se, prvi put nakon dužeg vremena dobro oseća, da je prvi put spreman 100 posto"

- U fudbalu jeuvek poslednja utakmica najvažnija, ali je ovo specifično, jer direktno  vodi ili ne proleće u Evropi. Tako da možemo da je okarakterišemo kao najvažniju. Što se tiče Anortozisa, cele ove polusezone igra promenljivo, to je jedna nepredvidiva ekipa, koja u svakom trenutku može da vas iznenadi na ovaj ili onaj način. Na sve to, da li će neko od njih doći ili neće, ne znamo. Rotiraju dosta igrača. Znamo samo da njihov štoper neće igrati zbog tri žuta kartona, u svakom slučaju slično ko god bude igrao, ne opterećujemo se time - istakao je strateg crno-belih.

Stanojevič je naglasio da bi bio najsrećniji da utakmica bude rešena već do 60. minuta i da usled raspleta bude u situaciji da zameni nosioce igre na čelu sa Rikardom Gomešom, ali je spreman za različite scenarije.

- O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Dotad, idemo na pobedu. Razmišljamo o svemu, o igri na više načina. Moramo nešto da rizikujemo. Rival igra rasterećeno u gostima. U situaciji je da, takođe, odlučuje u svojoj sudbini i siguran sam da će u nekom momentu napasti. Videćemo da li će u prvih 15 minuta ili u nastavku. Igramo pred našim navijačima i probaćemo da učinimo sve kako bismo prošli. Imamo i plan B ukoliko bude neophodan rezultat.

I ove sezone iz Partizanove škole je izašlo više talentovanih igrača, a u dobroj formi i borbi u prvom timu su Nemanja Jović i Marko Milovanović.

Miloš Jojić:

- Došli smo do kraja grupne faze, očekuje nas poslednja utakmica. Mi odlučujemo o sebi sami, igramo na našem stadionu, pred našim navijačima i nadam se da ćemo se svi radovati. Od malena u Partizanovoj školi se kod nas očekuju samo pobede, većina nas se već u omladincima navikla na taj pritisak i sa tim se nosimo jako dobro, bar tako izgleda. Ne razmišljam mnogo o rivalu, usmereni smo na nas i naš kvalitet. Ako budemo pravi, verujem da se oni neće pitati - rekao je na konferenciji vezista Partizana Miloš Jojić:

-  Od priprema sam dizao formu, trudim se da održim kontinuitet, osećam se dobro, motivisan sam na svakom treningu, da li nešto može da se očekuje na terenu ću dati kao i uvek više od 100 odsto. Da li ću ja ili neko od kolega biti strelac, to je nebitno. Bitno je da se ostvari zajednički cilj.

- Oni su u dobroj formi, Jović to već neko vreme nagoveštava, mora da bude konstantan, Milovanović se dokazuje svaki dan. Nema tu mlađi neiskusni, iskusni, ako se pokazao na treningu, na utakmici, imaju podjednake šanse da budu akteri ove utakmice. U zavisnosti od dešavanja na terenu, ali imaju šanse da igraju.

Na kraju, Stanojević je istakao da je zadovoljan učinjenim u dosadašnjem delu sezone, te naveo da nimalo nije lako kako se stekao utisak.

- U ponedeljak je sneg, led, gromovi udaraju sa svih strana, tako da ne znam kakvi će biti uslovi. U fudbalu je teško se pripremati. Trenutno smo zadovoljni, ali pošto je fudbal specifična igra i prema poslednjoj utakmici se kroji mišljenje, sačekao bih kraj polusezone i napravio bih neku analizu. Za sada, izuzetno sam zadovoljan i ponosan na sve što smo uradili - kazao je Stanojević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike