Salah oduševio liverpulovce, nije sve u parama: Lepo je što me hoće Barselona, ali ja sam ovde srećan

06.12.2021

12:23

0

Autor: 24sedam

Egipatski fudbaler ponovio da se njegova želja da ostane na Enfildu ne dovodi u pitanje

Salah oduševio liverpulovce, nije sve u parama: Lepo je što me hoće Barselona, ali ja sam ovde srećan
Mohamed Salah - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Ljudi od fudbala uglavnom će se složiti da je ove godine, ako ne najbolji, onda u samo vrhu bio egipatski as iz redova Liverpula Mohamed Salah.

Nisu ga uzeli za ozbiljno prilikom dodele Zlatne lopte, ali je zato ušao u red malobrojnih besmrtnika koji su poneli nagradu Zlatno stopalo.

Njegov učinak i njegove brojke su impresivne, pa nije ni čudo što se vodi velika polemika oko toga gde će nastaviti karijeru.

Poznato je da je on jedini fudbaler "crvenih" koji još nije produžio ugovor sa klubom, što kod navijača polako prerasta u ozbiljnu paniku. Liverpul bez Salaha sigurno neće biti isti i toliko dominantan kakav je sad.

Gde je "zapelo" nije zvanično objavljeno, ali se pretpostavlja da se pregovara o novcu koji bi Salah (kao najbolji) zarađivao ako stavi paraf na produžetak saradnje.

I tu su mišljenja podeljena. Jedni bi mu odmah dali sve što traži, a drugi razmišljaju na duže staze i konstatuju da on ipak ulazi u godine u kojima neće moći da bude toliko dominantan kao sad. Deluje da su u pravu i jedni i drugi.

Sam Salah ima jasnu viziju svoje budućnosti, a ona je baš onakva kakvu bi poželeli svi navijači Liverpula.

- Već sam rekao, da je samo do mene, ostao bih u Liverpulu. Ali pita se i menadžment. Čak i uslovi ugovori zavise od njih, a ne od mene. Finansijski parametri u ugovoru pokazuju koliko si cenjen, ali odluka ne zavisi od novca. Ekipa, ambicije kluba, trener, ideja za razvoj, sve je to veoma bitno za mene - rekao je Salah egipatskoj televiziji, pa komentarisao i činjenicu da se gigant kakav je Barselona opasno interesuje za njega:

- Čitao sam o tome i srećan sam zbog toga. Ali ja sam srećan u Liverpulu! Videćemo šta će nam budućnost doneti. U ovom trenutku više bih voleo da ostanem u Premijer ligi jer je to najjače prvenstvo na svetu.

Mohamed Salaj je ove sezone odigrao 15 utakmica za Liverpul, postigao je 13 golova i upisao devet asistencija, što najbolje govori o njegovom značaju za klub sa Enfilda.

On bi da ostane, navijači nepodeljeno imaju istu želju. Ostaje još samo da se menadžeri dogovore.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike