Novi biser raste u Humskoj! Partizanova deca slomila Novi Pazar! (FOTO/VIDEO)

05.12.2021

16:44

0

Autor: A. Š.

Crno-beli uzeli nova tri boda pred odlučujući meč za zimovanje u Evropi

Novi biser raste u Humskoj! Partizanova deca slomila Novi Pazar! (FOTO/VIDEO)
0MMM8465 - Copyright MN Press

Partizanova deca izvezla su „valjak“ na trijumfalni put protiv Novog Pazara. Mučili su se crno-beli u prvih 45 minuta da probiju defanzivni zid dobro organizovanih gostiju, ali je na startu drugog dela igre Stanojević u vatru poslao tinejdžere Milovanovića i Jovića, koji su u razmaku od samo devet minuta sačuvali klubu iz Humske tri boda prednosti u odnosu na večitog rivala – 2:0.

Iako je brojčana podrška sa tribina stadiona u Humskoj izostala i ovoga puta, emotivno veče bilo je na crno-beloj strani Topčiderkog brda, koja se još jednom oprostila od svog legendarnog kapitena, kasnije, trenera i kratko direktora omladinske škole Momčila Vukotića. Legendarni Moca preminuo je u petak posle teške bolesti, pa je srpski vicešampion meč sa Novim Pazarom iskoristio da još jednom oda počast jednom od najvećih, a po mišljenju mnogih, i najvećim fudbalerom i prebogatoj klupskoj istoriji.

Navijači su svoj "deo posla" odradili na jednom od zidova ispred južne tribine, na kojem je osvanuo mural legendarnom napadaču, kao i transparentom tokom minuta ćutanja uoči početka meča, fudbaleri Partizana i sudije izašli su na teren u majicama s njegovim likom, dok je klub spremio prigodan video kolaž, koji se emitovao na semaforu Partizanovog stadiona. Sjajan gest izveli su i gosti, koji su, samoinicijativno, osmislili i odštampali majice u znak sećanja na Vukotića i u njima su istrčali na travu fudbaslkog zdanja u Humskoj, koje u prvom poluvremenu nije videlo previše dobrog fudbala.

Dugo se Partizan mučio da probije dobro organizovanu defanzivu gostiju. Iako su od starta meča crno-beli izvršili veliki pritisak na poslednju liniju rivala, izostala je konretnija akcija pred kaznenim prostorom Novopazaraca, koji za 90 i kusur minuta meča nisu uputili šut u gol Nemanje Stevanovića.

Taj podatak najbolje oslikava stanje stvari na travi stadiona Partizana, čiji su fudbaleri tek u finišu prvog poluvremena uspeli da stvore nekoliko opasnih situacija u kaznenom prostoru rivala, a najbolje su prokockali Urošević i Mening, čiji je promašaj u 44. minutu, kada je usamljen sa sedam metara šutirao direktno u Vujanca, žestoko iznervirao Aleksandra Stanojevića.

Nije strateg "valjka" želeo ništa da čeka i prepušta slučaju u nastavku meča. Na samom startu drugog poluvremena na teren je poslao tandem tinejdžera Milovanović/Jović, kojem je samo 15 minuta bilo dovoljno da pokažu ispravnost Stanojevićeve odluke da ih "baci u vatru" umesto Pavlovića i Pantića. 

Mladom napadaču, koji je pre četiri dana doneo crno-belima plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, bilo je potrebno manje od pet minuta da "otključa" goste. Sjajan centaršut Meninga sa desne strane u 50. minutu, Milovanović je izuzetno preciznim šutem glavom prosledio u mrežu, da bi samo devet minuta kasnije Jović sa bele tačke postavio konačan rezultat. Prethodno se Rikardo izborio za najstrožu kasnu, a talentovani ofanzivac preuzeo odgovornost i uz malo sreće, pošto ga je Vujanac pročitao i zakačio loptu, postavio, ispostavilo se na kraju, konačan rezultat meča.

Partizan je tako zadržao tri boda prednosti u odnosu na večitog rivala i jedinog konkurenta u borbi za šampionski tron Crvenom zvezdom, ujedno napravivši dobru uvertiru za četvrtak i meč odluke protiv Anortozisa u Humskoj, u borbi za zimovanje u Evropi.

Superliga Srbije, 19. kolo: 

Subota:
Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

Nedelja:

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
Partizan - Novi Pazar 2:0
Spartak - Mladost 17:00

Ponedeljak:
Radnik - Radnički 1923 14:00
Čukarički - Kolubara 16:00
TSC - Radnički Niš 18:00

Utorak:
Voždovac - Vojvodina 14:00

     
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena. KRAJ! Partizan je pobedio Novi Pazar 2:0.

84. MINUT - Ponvo prete Jović i Milovanović. Krilni ofanzivac je odlično centrirao sa leve strane, a mladi napadač je glavom sa pet metara šutirao preko gola.

80. MINUT - Crno-beli rutinski privode meč kraju. Poslednju promenu napravio je Stanojević, Lutovac je na terenu umesto Jojića.

MN Press
 

69. MINUT - Dvostruka promena u Partizanu. Holender je zamenio Meninga, a umesto Rikarda je na terenu Šćekić. U 72. minutu nova promena kod gostiju. Mihailović je ušao u igru umesto Ratković.

63. MINUT - Još dve promene u gostujućoj ekipi. Lončara i Joksimovića zamenili su Alić i Joksimović. 

59. MINUT - GOOOL! Partizan je duplirao prednost, strelac je Jović iz penala. Prethodno se Rikardo izborio za najstrožu kaznu, a mladi ofazivac je preuzeo odgovornost i uz malo sreće, s obzirom da ga je Vujanac pročitao i zakačio loptu, zatresao mrežu rivala.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Prvo poluvreme je produženo četiri minuta. Prvi žuti karton na meču dobio je Pavišić. Završeno je prvo poluvreme u Humskoj, rezultat je 0:0.

MN Press
 

44. MINUT - Najbolja šansa za Partizan. Dugo je trajala gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara posle kornera sa desne strane, "u karambolu", lopta je došla do Meninga, koji je bio usamljen na osam metara od gola, ali je šutirao izuzetno loše, direktno u golmana gostiju. 

15. MINUT - Meč je bio u prekidu tri minuta zbog dima koji se nadvio nad terenom, posle bakljade navijača na južnoj tribini.

3. MINUT - Prvi pokušaj na meču. Posle centaršuta sa desne strane iz slobodnog udarca, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, odakle je Pantić šutirao iz prve, ali preko gola.

1. MINUT - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli gosti. Crno-beli u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

Partizan - Novi Pazar (15.45)

Stadion Partizana. Sudija: Andrija Stojanović.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Menig, Pavlović, Pantić – Rikardo.

NOVI PAZAR: Vujanac – Vlajković, Pavišić, Delimeđac, Zimonjić – Lončar, Joksimović – Mladenović, Kiković, Dimić – Ratković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike