Srbija ostaje bez još jednog bisera! "Orlić" sa Čaira igraće sa Borjanom za Kanadu

02.12.2021

11:55

0

Fudbaler U21 tima Srbije Stefan Mitrović prihvatio poziv selektora Džona Herdmana

Srbija ostaje bez još jednog bisera! "Orlić"  sa Čaira igraće sa Borjanom za Kanadu
mitrovic - Copyright MN Press

Mladi reprezentativac Srbije i jedan od najboljih fudbalera niškog Radničkog Stefan Mitrović staviće se tokom januara na raspolaganje nacionalnom timu Kanade, potvrdilii su ovu vest iz FSS za 24sedam.

Mitrović je debitovao za U20 tim Srbije kod Aleksandra Rogića, kada je ova ekipa na prijateljskoj utakmici u Italiji pobedila odgovarajuću selekciju "azura" rezultatom 0:1. Kod istog selektora dobio je šansu i na poslednjem okupljanju, na utakmici protiv Ukrajine, kada je u porazu 2:1 postigao jedini pogodak za našu ekipu.

Ove sezone je odličnim partijama u niškom superligašu skrenuo pažnju na sebe. Igra na poziciji ofanzivnog veznog, često i na desnom krilu, pa se na početku mislilo da samo popunjava mesto "bonus" igrača, da bi kasnije na 17 nastupa sa pet golova pokazao da je trenutno jedan od najboljih igrača kluba sa Čaira.

Rođen je 2002. godine, jedan period života proveo je sa porodicom u Kanadi, tako da poseduje i pasoš te zemlje. Zbog fudbala se vratio u Srbiju, ali kako sada stvari stoje, internacionalnu karijeru gradiće kao reprezentativac Kanade, jer postoji ozbiljan plan da bude među 23 putnika za Mundijal u Kataru ako ekipa čiji je kapiten Milan Borjan izbori vizu.

Trenutno su prvi u grupi, a u januaru bi Mitrović mogao da zaigra na utakmicama protiv Hondurasa (27. januar) i SAD (30. januar).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike