Piksi i "orlovi" tema u Kini: Fudbal je kao ekologija! Ne možeš bez "master plana" i glavnog ekologa!

22.11.2021

13:53

0

Kinezi pišu da je Piksi svojevremeno izrazio želju da vodi njihovu reprezentaciju

Piksi i "orlovi" tema u Kini: Fudbal je kao ekologija! Ne možeš bez "master plana" i glavnog ekologa!
dragan tojković piksi - Copyright MN Press

Odvesti reprezentaciju na Svetsko prvenstvo među najbolje timove planete jednako je težak zadatak kao kada pravite "master plan" o ekologiji - ovim rečima kineski portal "sportscn.com" piše o još jednim neuspešnim kvalifikacijama njihovog nacionalnog tima i otkrivaju da su pre promocije selektora Li Tija u FS Kine imali mogućnost drugačijem izbora.

- Biti selektor fudbalske reprezentacije zaista nije lako. Pogledajte i vest: tim Srbije je uzleteo visoko ka Svetskom prvenstvu u Kataru, a njihov selektor je Dragan Stojković, koji je trenirao tim u kineskoj Superligi. Znate, Stojković je izrazio spremnost da trenira reprezentaciju Kine, a fudbalski savez je onda izabrao Li Tija - piše kineski portal.

Aktuelni selektor, kojem bi u narednim danima mogla da stigne odluka o otkazu, napravio je posle neuspešnih kvalifikacija konferenciju za štampu na kojoj je pola sata držao monolog optužujući mnoge za loš plasman svoje ekipe.

MN Press
 

Kinezima, međutim, nije bio dovoljno dobar kao selektor ni Marčelo Lipi:

- Bez dobre atmosfere, čak i ako ima dobrih igrača i postoji dobar trener, to neće pomoći. Zar "srebrni" Lipi nije dovoljno dobar primer? Konačno, on se naljutio i otišao. Dakle, problem kineskog fudbala nikada nije bio problem pojedinca ili određenog aspekta, pa čak ni jednostavan problem broja talenatovanih igrača. Fudbal nije samo sport, već ekologija, potreban mu je master plan i potreban mu je trud svih da bi se izgradio - navodi se u tekstu kineskog sajta i zaključuje se sledeće:

- Bezbrojna iskustva i činjenice su dokazale da kineski fudbal ne može da izađe iz Azije, niti mu pažnja može pomoći da se probije na Mundijal. Pričati o fudbalu i voleti fudbal su dve različite stvari. Nažalost, uvek smo previše spremni da pričamo o fudbalu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike