Srbija sa Misterom može da napravi veliki uspeh! Vlahovića ne pušta euforija posle herojske pobede

24.11.2021

14:54

0

Autor: 24sedam

Najpopularniji igrač u Italiji i dalje sabira utiske posle velike pobede u Lisabonu

Srbija sa Misterom može da napravi veliki uspeh! Vlahovića ne pušta euforija posle herojske pobede
20211114mmVlahov21 - Copyright MN Press

Jedan od najtraženijih mladih napadača Evrope svakako je Dušan Vlahović, dok u Italiji ne postoji niko ko bi se takmičio sa njim u obe kategorije.

Ali, Vlahović ne samo da je na meti velikih klubova, da odlično igra u Fjorentini, već je sjajan i u reprezentaciji Srbije, sa kojom je izborio plasman na mundijal u Katar, nakon herojske pobede nad Portugalom u Lisabonu, i to posle preokreta – 2:1.

- Bilo je stvarno neverovatno. Još mi se nisu slegli utisci potpuno, ali jedan stvarno neverovatan osećaj, otići na veliko takmičenje, pobediti Portugal na domaćem terenu, i to utakmicu koja je značila finale za sve nas i ostvariti jedini rezultat koji nas je vodio na Svetsko prvenstvo - kaže Vlahović u intervjuu za Telegraf.

On se slaže da je to veliki uspeh, ali dodaje i da je to tek početak.

- Jako malo vremena smo proveli igrajući u ovom sastavu i smatram da će vremenom doći sve na svoje mesto. Imamo Mistera (selektor Dragan Stojković) za kog svi znamo kakav je bio kao igrač, a evo kako se pokazao kao trener. Imamo i grupu igrača koja poseduje ozbiljan kvalitet, zajedništvo, a koja drži do nacionalnog dresa. Ne bih voleo da odemo u Katar i ispadnemo u grupi nego da pokušamo da napravimo veliki, rezultat koji će obradovati naciju.

Vlahović je rekao da se tim dugo spremao za ovaj meč, ali i da je Piksi psihološki pripremio ekipu na pravi način.

- Mister nas je uveravao šta god da se desi, da ostanemo mirni, da mi možemo to, da možemo da pobedimo šta god da bude i da ne gubimo veru. Govorio je da imamo naš put, da on veruje u nas, da imamo svoj cilj i da će na kraju sve biti kako treba. Sigurno nije bilo lako, bio je početni šok, ali brzo smo se digli i nastavili smo da dominiramo utakmicom. Na kraju nas je i Bog pogledao, ali i taj kvalitet koji mi imamo je došao do izražaja.

MN Press
 

Usledilo je ogromno slavlje:

- Tu se nije znalo ko gde ide. Ja nisam znao da li da idem levo ili desno, stvarno sam bio euforičan i tek dan kasnije, kada sam se probudio i kada sam vratio film šta sam sve radio i poruke koje sam pisao drugarima, tek tada sam video u kakvoj sam euforiji bio. Videli ste šta nam je Mister rekao, videli ste snimak iz svlačionice i mislim da je on bio jako srećan. Mislim da smo svi zajedno ovo zaslužili.

A kako je Piksi opustio tim?

- Mogu samo da kažem da nas je nasmejao na sastanku pred utakmicu. U toku govora rekao je jednu šalu na koju smo svi počeli da se smejemo. Tu smo malo probili led i otišli smo na utakmicu relaksiraniji i sa još većom verom da možemo do pobede. Uvek nam govori da imamo ozbiljan kvalitet, da možemo da igramo sa svima i on stvarno tako misli. Mister želi da igra ofanzivan fudbal, želi da se nadigrava sa svima, da drži loptu i što se kaže, da igramo sa stilom. Za Mistera je važno da bez obzira na rezultat igramo požrtvovano od prvog do poslednjeg minuta, da na kraju meča zaslužimo aplauz publike. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Verujem da ova reprezentacija sa Misterom na mestu selektora ima mogućnosti da napravi velike i istorijske rezultate.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike