Zvezda apeluje! Pokažimo još jednom da imamo veliko i humano srce

01.12.2021

16:13

0

Autor: 24sedam

Humana akcija je ponovo organizovana

Zvezda apeluje! Pokažimo još jednom da imamo veliko i humano srce
540x_Dođite i podržite akciju Crveno-bela krv 850 - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda još jednom je apelovao da se da krv.

- Akcija "Crveno-bela krv" će se održati 23. put 1. i 2. decembra od 10 do 18 časova u prostorijama FK Crvena zvezda. Do sada se ova humanitarna akcija održavala samo u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", a ovoga puta će svi navijači velikog srca moći to da učine u još nekoliko gradova u Srbiji, kao i u Republici Srpskoj - navedeno je na sajtu crveno-belih, uz dodatno objašnjenje.

- Akcija davanja krvi će biti mnogo masivnija u odnosu na sve dosadašnje pošto će biti organizovana u veliko broju gradova Srbije i Republike Srpske i upravo na taj način povećati količine krvi koje će biti sakupljene za sve one kojima je neophodna. Kada je u pitanju naša zemlja navijači će biti u prilici da daju krv u Nišu, Vranju, Užicu, Boru, Zrenjaninu i Petrovcu na mlavi, a a kada je reč o Republici Srpskoj, gradovi su sledeći - Prijedor, Gradiška, Banjaluka, Teslić, Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Višegrad, Sarajevo, Foča, Nevesinje i Trebinje.

Akcija koja se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biće još jedna prilika da pomognemo onima kojima je to potrebno, a zvezdaši oduvek pokazuju da imaju veliko, humano srce. Biće to još jedna prilika da svi zvezdaši pokažu veliko srce, s obzirom da Crvena zvezda već 23. put organizuje akciju "Crveno-bela krv", a ove godine je i pored teške situacije izazvane korona virusom, veliki broj navijača učestvovao u akcijama u kojima je prikupljen ogroman broj jedinica krvi. Tako je bilo i u avgustu, kada ste ponovo bili fenomenalni.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta  od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

Zvezdaši, pokažimo još jednom da imamo veliko i humano srce - zaključeno je u tekstu na internet stranici crveno-belih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike