Belgijom zavladao strah od reči Srbina "pokajnika": Neki klubovi će za kaznu leteti iz lige

05.10.2021

13:54

0

Srpski menadžer Dejan Veljković pred pravosudnim organima Belgije pričao o svojoj saradnji sa klubovima iz elitnog ranga takmičenja

Belgijom zavladao strah od reči Srbina "pokajnika": Neki klubovi će za kaznu leteti iz lige
Copyright Profimedia/BELGA PHOTO/VIRGINIE LEFOUR

Srspki menadžer Dejan Veljković posle duge istrage belgijskog pravosuđa o malverzacijama u tamošnjem fudbalu završio je sa svojom ulogom svedoka "pokajnika".

Veljković se nagodio sa Tužilaštvom, tako da će proći sa uslovnom zatvorskom kaznom, ali od njegovih reči pred sudijama danas drhte mnogi klubovi koji su imali s njim saradnju tokom prethodnih godina.

O tome priča i Veljkovićev advokat Kris Luik, koji misli da bi neki klubovi mogli za kaznu da budu izbačeni iz svog ranga takmičenja u kome se trenutno nalaze. Zato za svoj status strahuju Mehelen, Genk, Klub Briž, Standard i Lokeren.  

- Fudbalski savez Belgije (KBVB) čeka završetak istrage. Ako posle toga bude dosledni, mnogo klubova će morati da ispadne. Recimo da sledeće sezone u Belgiji neće biti mnogih sadašnjih prvoligaša - rekao je Luik.

Budućnost nabrojanih klubova u rukama drži savezni sudija Venke Rogen.

Belgijski novinar Peter Vandenbempt je u međuvremenu dao svoju viziju o slučaju. On ne veruje u eliminaciju određenih klubova, iako smatra da bi to bilo pošteno i po pravu:

 - Klubovi koji su namestili utakmice moraju da ispadnu, postoji ista kazna za klubove čiji su direktori počinili finansijske malverzacije. Ali, naravno, neće se sve to dogoditi. Ali strogo govoreći, to bi bilo moguće - rekao je Vandenbempt za "Sporzu".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike