Oslabljeni Partizan drhtao pola sata na "krovu", pa pronašao snage da zgromi Voždovac

28.11.2021

16:16

0

Crno-beli pobedili na "krovu" sa 3:0

Oslabljeni Partizan drhtao pola sata na "krovu", pa pronašao snage da zgromi Voždovac
menig - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su i 16. pobedu u šampiionatu savldavši ekipu Voždovca sa 0:3 (0:1) na stadionu tržnog centra u Zaplanjskoj. Golove za crno-bele postigli su Menig u 40, Rikardo u 50. i Pantić u 55. minutu.

Ako je donositi sud samo po prvih pola sata igre, strahovi Partizana pred utakmicu sa Voždovcem bili su opravdani, jer bez Natha, Markovića i Vujačića u poslednjoj liniji tima, sa premornim ostatkom tima od debakla u Talinu, moralo je da se pronađe dodatna volja da bi se u Humsku donela tri boda sa "krova" TC Stadion.

Nije baš išlo sve glatko u tom traganju za motivacijom, ali kada se do nje došlo terenom je potpuno zavaladao samo jedan tim. Junak pobede bio je Holanđanin Kvinsi Menig koji je u 40. minutu otvorio domaćina, da bi u 50. minutu asistirao Rikardu za 0:2, ali pravi junaci trijumfa bila je osovina sa dvojicom zadnjih veznih Jojićem i Zdjelarom, ispred koji su delovali Pavlović i Pantić. Oni su ubacili brzinu više i davali su ton igri, dok su dvojica najisturenijih umeli da pretvore u golove sve to što im je iz pozadine pakovano.

Voždovac je pokazao dva potpuno drugačija lica do gola Meniga i kasnije, kada ih je bilo teško prepoznati onako anemične i bezvoljne na terenu. Utisak je da do 55. minuta nikako rezultat nije smeo da bude izražen tolikom razlikom u korist gostiju, ali kako je posle toga zavladala totalna letargija, pravo je čudo da još koji put golman Preković nije izvadio loptu iz mreže.

Partizan u narednom kolu igra protiv Novog Pazara u Humskoj, a u sredu je na programu kup utakmica protiv Dubočice.

BLOG UŽIVO

 

84. minut - Ritam utakmice je potpuno opao, gosti imaju apsolutnu kontrolu, samo im nedostaje jača želja i ambicija da krenu odlučnije kao golu Voždovca po još neki pogodak.

78. minut Stanisavljević je dva puta lomio Saničanina po desnom krilu, da bi svoju akciju završio udarcem pored stative. Na drugoj strani mu se revanširao Lutovac posle asistencije Jojića. 

72. minut - Pantić izašao iz igre, Jović na njegovoj poziciji.

68. minut - Loše ispucavanje Prekovića, Pantić je iskontrolisao loptu, nesebično proigrao Pavlovića, ali Partizanov "bonus" iz neposredne blizine nije umeo da pogodi.

62. minut - Stanojević ostaje dosledan svom principu da Holanđanin igra između 60.i 70. minuta. Ovoga puta se ova odluka može opravdati umorom zbog meča u Estoniji, ali je čudno da Menig uopšte ima neki ritam igre pri ovako maloj minutaži otkako je došao iz Tvenetea.

61. minut - Menig izlazi, Lutovac je na terenu!

60. minut - Seku Keita i Edina Ajdinović umesto Milojevića i Milosavljevića.

56. minut - Rikardo je želeo sve sam posle sjajne lopte Zdjelara iz dubine terena, izgledalo je kao dobro dribla svog direktnog čuvara i da će otvoriti sebi prostor za udarac sa peterca, ali onda je izgubio kontrolu i lopta je došla do Pantića, koji je bez većih problema doneo velikih 0:3 za crno-bele! Voždovac nije bio bolji, daleko od toga, ali već ovolika prednost gostiju ne ilustruje na najbolji način sve što se dešavalo na terenu za sat vremena igre.

55. minut  - Gool, Pantić!

51. minut - Menig je iz polukontre proigrao Rikarda, kome sa desne strane iskosa nije bilo teško da savlada Prekovića 0:2!

50. minut - Gool, Rikardo!

46. minut . Meč je nastavljen!

FK Partizan
 

Poluvreme

44. minut - Filip Stanisavljević je morao van terena zbog povrede, njegovo mesto zauzima bivši omladinac Zvezde Miloš Pantović.

 

 

40. minut - Gool Menig 0:1! Pavlović je iskoristio jedno nespretno kombinovanje Hajdina i Prekovića, proigrao je Meniga, kjoji iskosa sa desne strane precizno po zemlji pogađa suprotni ugao! Lep pogodak holandskog fudbalera,

FK Partizan
 

36. minut - Odahnuli su navijači Partizana! Nemanja Milojević glavom pogodio stativu, najbolja prilika u dosadašnjem toku utakmice. Umalo da sin bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića bude koban za Partizan.

30. minut - Ponovo Menig i Rikardo u centru pažnje i ponovo se akcija završava kao jedno veliko "ništa". Čudno je da su obojica u šansama prebacivali loptu na slabiju levu nogu i tako sebe dovodili u još težu situaciju nego da su iz prve pokušali svojom jačom nogom.

27. minut - Kakva šansa za Meniga. Rikardo je umalo kaznio poigravanje jednog štopera Voždovca. Lopta je nekako otišla na drugu stranu do Meniga, iako Rikardu nije bila prvobitna namera da asistira, Holanđanin se, međutim, nije snašao a mogao je samo sa peterca da lagano plasira u mrežu.

25. minut - Period bolje igre Voždovca, pa moglo bi se čak reći i dominacije domaćih. Stanisavljević je dva puta zapretio ubacivanjem sa desnog krila. Zasad ga napadači ne prate.

21. minut - Crno-beli još nisu došli do svog ritma, Voždovac dosta lako prati svaki pokušaj koji bi išao po krilima.

18. minut - Menig je u kontri bežao po desnom boku, ali njegov centaršut je bio prebrz za Rikarda.

12. minut - Prvo Milojević glavom pored stative Popovićevog gola, pa na drugoj strani Pantić testirao spremnost Prekovića. Crno-beli zasad više napada organizuju sa pozicije Pantića i Uroševića, a isto se može reći da i Voždovac opterećuje baš taj bok kada kreće prema Popoviću.

9. minut - Prvi korner izveli su "zmajevi". Spoljnom sa desne strane Milojević je tražio svoje napadače, ali je Saničanin ispred njih i golmana Popovića otklonio opasnost. Igra iz kornera između Stanisavljevića i Milojevića nije donelo ništa vredno pažnje. Igra se otvoreno sa obe strane, Voždovac ne izgleda kao ekipa koja će "parkirati autobus" ispred svog šesnaesterca.

7. minut - Partizan je razvio napad po levom bolu preko Pantića. On nije bio sebičan kao nekoliko trenutaka pre toga Rikardo, ali je njegovo ubacivanje u kazneni prostor dočekao spreman domaći tim.

4. minut - Rikardo levom nogom sa leve strane, šut pored gola! Pre njega oporobao se istom nogom iz daljine Jojić, isti rezultat.

1. Počelo je!

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Partizana sa imperativom pobede igraju danas (16.30, Arena Sport Premium 1) protiv Voždovca na njegovom "krovu".

Trener Partizana odlučio je da izvede sastav sa Milošem Jojićem od prvog minuta i sa maldim Pavlovićem na poziciji glavnog kreatora igre umesto bolesnog Natha, dok će po krilima delovati Kvinsi Menig i Danilo Pantić.

Na mestu desnog beka došlo je do očekivane promene, jer je umornog Aleksandra Miljkovića zamenio oporavljeni Marko Živković, što nije moglo da se primeni i na suprotnoj strani u slučaju Slobodana Uroševića, budući da Ivana Obradovića nema u protokolu zbog povrede.

Interesantno je da Partizan ima samo osmoricu igrača na klupi. Kao drugi "bonusi" u konkurenciju su povratnik Nikola Štulić i Nemanja Jović.. 

Voždovac - Partizan (16.30)

TC Starion. Sudija: Aleksandar Živković.

Voždovac: Preković - Milović, F. Stanisavljević, Milosavljević, A. Stanisavljević, Lasickas, Vujnović, Milojević, Purtić, Ivezić, Hajdin. Trener: Aleksandar Linta.

Partizan: Popović - Živkovič, Saničanin, Miletić, Urošević - Zdjelar, Jojić, - Pantić, Pavlović, Menig - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike