Partizan sa dva gola slomio žilavi Radnik, crno-beli čuvaju vrh!

17.10.2021

16:59

0

Autor: D. P.

Nastavljena serija crno-belih

Partizan sa dva gola slomio žilavi Radnik, crno-beli čuvaju vrh!
jojic - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su i 11. pobedu u domaćem šampionatu, jer su u Humskoj pred oko 3.000 navijača pobedili ekipu Radnika sa 2:0 (1:0), golovima Miloša Jojića u 33. i Rikarda Gomeša u 73. minutu.


Ako se neko i pitao otkud kod Aleksandra Stanojevića tolika doza opreza da je pred duel sa Surduličanima spominjao čak i kažnjavanje igrača ukoliko oseti nedostatak motiva i želje za borbom, mogao je tokom prvih 25 minuta utakmice da vidi da je kod mnogih voljni momenat na donjoj granici uprkos javno izrečenim pretnjama šefa stručnog štaba.

Očigledno da je buđenje iz uravnilovke krenulo još tokom nedelje, ali da ono nije bilo potpuno ni kad je utakmica sa Radnikom počela.

Tek od 25. minuta crno-beli su počeli sa iole smislenijim akcijama, pa je posle dva neuspela pokušaja da se savlada Stefan Ranđelović, konačno to pošlo za nogom večeras odličnom Milošu Jojiću.

Od vođstva u 33. pa narednih desetak minuta, Partizan je stvorio još nekoliko odličnih prilika, ali su Terzić, Rikardo i Jojić šutirali pored gola ili u blok ispred sebe. Ulazak kapitena Lazara Markovića promenio je dosta utisak o kvalitetu igre domaćih.

Svega toga nije bilo ili u manjoj meri se ponavljalo u nastavku. Zajednički imenitelj bila je neefikasnost, jer mreža se pred Ranđelovićem plela, ali gol se desio tek u 73. minutu posle niza promašaja.

Maler je razbio Rikardo zahvaljujući sjajnom centaršutu Aleksandra Zdjelara, tako da su domaći za završnicu armirali vođstvo i obezbedili ga od nekog zalutalog metka gostujućeg tima.

Partizan sada ima pet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde. Radnik je 14. na tabeli, sa sakupljenih 10 bodova iz prvih 11 kola.

BONUS VIDEO:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike