Pred Zvezdom su dani odluke! Sve misli usmerene ka Bragi, uz strepnju, dobre stvari, probleme...

26.11.2021

10:41

0

Duel u Portugaliji zakazan za 9. decembar

Pred Zvezdom su dani odluke! Sve misli usmerene ka Bragi, uz strepnju, dobre stvari, probleme...
fkczludo118 - Copyright MN Press

Razvijala se situacija baš kako treba za Crvenu zvezdu. Mirko Ivanić je dao gol Ludogorecu, a u Danskoj u duelu Midtjilanda i Brage bilo je nerešeno. To je bio idealan scenario za prvaka Srbije posle petog kola. Ali su svi planovi pali u vodu, kada je Evander dao gol sa bele tačke u trećem minutu nadoknade. I zbog toga ni ne čudi reakcija trenera Zvezde Dejana Stankovića kada je čuo vesti o dešavanjima sa severa Evrope.

Mada je za tu strepnju kriva i sama Zvezda. Počelo se sa pobedama nad Bragom i Ludogorecom, a onda su usledili remi i poraz od Midtjilanda. A "meč lopte" nisu korišćene.

Ali daleko od toga da je sve završeno. Crveno-beli su prvi na tabeli i imaju šansu da to i budu i nakon završetka grupne faze. Postoje i druge opcije, da budu i drugi i treći, ali ako pobede Bragu u Portugaliji, neće ih zanimati drugi rezultati.

Do ovakve siuacije se došlo zahvaljujući golu Mirka Ivanića, ali i utakmici sa ekipom iz Razgrada uopšte. Posle ovog meča, Stankoviću se sigurno dodatno razjasnila situacija u timu. Video je šta može, ko može i koliko može...

MN Press
 

Kao što je rečeno, poslednji meč grupne faze biće u Portugaliji, protiv Brage koja zaostaje bod. Setimo se prve utakmice, kada su Portugalci dolazili u Beograd, kada ih je Stanković opisao kao kameleona, da tokom utakmice mogu da menjaju formaciju. Sinoć je Zvezda bila taj kameleon. Počelo se sa tri pozadi, a nastavilo sa četvoricom, što je kasnije i dalo rezultat.

- Probali smo s jednom formacijom, videli da ne ide, odmah je bila spremna druga. Ulaskom Bena dobili smo na trci, a Krstičića na čvrstini - objasnio je Stanković koji je bio primoran da "tumba" zbog kadrovskih problema, što zbog povreda, bolesti i suspenzija.

I tu je video koliko mogu neki igrači, koji nisu u prethodnom periodu imali baš veliku minutažu. Govorimo pre svega o Njegošu Petroviću, Strahinji Erakoviću i Slavoljubu Srniću.

Petrovića je hvalio Stanković i pre meča sa Bugarima, a Erakovića posle.

- Igrao je protiv najboljeg igrača rivala. Despodov im je glavni igrač. Imali smo mi Erakovića i prošle godine, protiv Hofenhajma je bila dobra utakmica, iako smo tada izgubili. Dobili smo čvrstog i stamenog štopera za budućnost Zvezde.

Startno mesto Srnića je bilo iznenađenje za većinu, ali je povratnik u Ljutice Bogdana odgovorio zadatku gde god da je bilo potrebno. Prvo je pokrivao levu stranu, a zatim kako je meč odmicao išao u vezni red.

MN Press
 

- Srnić je tu važan šraf, garancija, nikad nije zakazao - kazao je Stanković, ali nije propustio ni da pohvali ostatak tima, kao celinu.

I dok je neke igrače hvalio, neke je i kudio. Pogađate, reč je o Luisu Dioniju.

- Dioni nije igrao iz njemu poznatih razloga. Ne znam šta je konkretno. Pričamo o Ludogorecu i momcima koji su zaslužili da budu pomenuti - rekao je Stanković i tako javno iskritikovao Francuza za koga verovatno neće imati strpljenja kao za Rišaira Živkovića.

Holanđanina srpskog porekla izveo je u Lučanima posle 20-ak minuta igre, ali i objasnio "da nije otpisan, ali da mora mnogo da radi".

Najbolje bi bilo da se Dionijem što pre raščisti situacija jer nespreman ili nezadovoljan igrač nikome nije potreban. Bliži se i zimski prelazni rok, kao i početak priprema za nastavak sezone u kojem će Zvezda sigurno igrati u Evropi.

Ono što može da raduje Stankovića je konstantnost Mirka Ivanića, koji je ponovo rešio utakmicu, a može da brine zdravstveno stanje Aleksandra Kataija. Zvezdin "Magiko" je imao zdravstvenih problema, pa se vratio, a sinoć igrao sa temperaturom. Na to Stanković, niti bilo ko drugi, ne može da utiče, ali vidljivo je kada Zvezda igra bez Kataija, ili kada je on nedovoljno spreman.

Do kraja polusezone, odnosno u narednih 20-ak dana Zvezda će odigrati ukupno šest utakmica, a do pomenutog duela sa Bragom tri. Rivali će biti Spartak, Voždovac i Napredak. U zvezdi sigurno neće zanemariti trku u Superligi sa Partizanom koji beži šest bodova (sa utakmicom više), ali isto tako je teško ne misliti na duel sa Bragom.

Krenula je Zvezda od kvalifikacija za Ligu šampiona i ne bi valjalo da se posle svega završi u Ligi konferencija, što je najgori mogući scenario. Ali, kao što je rečeno sve je u rukama crveno-belih, koji bi eventualnom pobedom otklonili svaku strepnju i samo potvrdili prvo mesto. A Bragu je moguće pobediti, što se videlo u Beogradu.

Pred Zvezdom je dakle paklenih 20 dana, sa sve dobrim stvarima, manama, problemima, strepnjama..

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike