Kalkulacije, kalkulacije... Šta Zvezdu održava u Ligi Evrope, a šta je vodi u Ligu konferencija

25.11.2021

20:14

0

Srpski tim večeras slavio sa 1:0, a danski sa 3:2

Kalkulacije, kalkulacije... Šta Zvezdu održava u Ligi Evrope, a šta je vodi u Ligu konferencija
fkczludo127 - Copyright MN Press

O sudbini Crvene zvezde u evropskim takmičenjima odlučivaće se 9. decembra. Tada će prva Srbije, koji je večeras pobedio Bugare, gostovati Bragi u meču 6. kola Lige Evrope. Midtjiland će gostovati Ludogorecu.

Sada je poredak sledeći. Zvezda je prva sa deset bodova, Braga druga sa devet, Midtjiland treći sa osam. Jedino je Ludogorec otpisan, sa samo jednim bodom.

Za Zvezdu postoji nekoliko scenarija. Najbolji je da ekipa Dejana Stankovića pobedi i overi prvo mesto. Kao prva plasiraće se direktno u osminu finala Lige Evrope.

U slučaju remija Zvezda će sigurno nastaviti takmičenje u Ligi Evrope, ali od rezultata Midtjilanda zavisi da li kao prva ili kao druga. Trijumf Danaca je "gura" na drugu poziciju i u 1/16 finala Lige Evrope, pošto Midtjiland ima bolji međusobni skor.

A ako izgubi postoji velika mogućnost da se ispadne iz Lige Evrope. U tom slučaju Braga bi pretekla Zvezdu, kao i Danci ako bi dobili u Razgradu. Eventualni poraz crveno-belih ne bio bio strašan samo ako Midtjiland ne slavi u Bugarskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike