Posle ubedljivih poraza od Partizana i Zvezde: Vojvodina "zalečila rane", ali ne i Mladost

25.11.2021

15:23

0

Autor: 24sedam

Vodeći gol postignut u prvom poluvremenu, sa bele tačke

Posle ubedljivih poraza od Partizana i Zvezde: Vojvodina "zalečila rane", ali ne i Mladost
20211121mmCovic01 - Copyright MN Press

Odigrana je i zaostala utakmica 3. kola Superlige Srbije, a Vojvodina je kao gost pobedila Mladost sa 2:0, golovima Nemanje Čovića i Dejana Zukića. Ovaj meč nije odigran u prvobitnom terminu zbog obaveza Novosađana u Ligi konferencija.

Oba tima su u današnji duel ušla posle ubedljivih poraza. Vojvodina je izgubila od Partizana sa 4:1, a Mladost od Crvene zvezde sa 5:1. Zahvaljujući ovom trijumfu, ekipa Slavoljuba Đorđevića je napredovala na tabeli za jedno mesto. Sada je četvrta, sa 26 bodova.

Povela je Vojvodina u 25. minutu, sa bele tačke. Pre toga, Nemanja Mićević je oborio u kaznenom prostoru Veljka Simića koji je prošao po desnoj strani. Sudija Aleksandar Živković je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač je bio kapiten "stare dame" Nemanja Čović. Lopta je otišla u jednu, a golman Ivan Kostić u drugu stranu.

U 30. minutu šutirao je Neboja Bastajić sa 20-ak metara, ali je lopta otišla pored stative. Samo osam minuta kasnije, na suprotnoj strani, Milan Bojović loše zahvatio loptu, sa nekoliko metara, i šansa je propala. Treba reći da je domaćin u prvih 45 minuta čak tri puta tražio penal. Sudija Živković nije mislio tako.

U nastavku meča u Lučanima, imala su oba tima prilike. Ređale su se šanse na obe strane, ali su neuspešni bili Đorđe Gordić, Bojović, Čović, Zukić... Tek u samoj završnici došlo je do promene rezultata. U sudijskoj nadoknadi posle kontre Veljka Simića, Dejan Zukić je samo potvrdio pobedu.

Već za četiri dana biće odigran novi duel dva tima. U Novom Sadu biće odigran meč 18. kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike