Da sam Bajern uzeo bih ga da mi donese 30 golova! Savetujem ga da ostane u Seriji A: Vijeri i Piksi - dva pogleda na Vlahovićevu budućnost

23.11.2021

12:52

0

Transfer Dušana Vlahovića i njegove partije postaju važna tema evropskog fudbala

Da sam Bajern uzeo bih ga da mi donese 30 golova! Savetujem ga da ostane u Seriji A: Vijeri i Piksi - dva pogleda na Vlahovićevu budućnost
vlahovic - Copyright MN Press

Čuveni Kristijan "Bobo" Vijeri u svojoj jučerašnjoj Bobo TV epizodi, gde u formatu podkasta komentariše fudbalske aktuelnosti zajedno sa Nikolom Ventolom, Antoniom Kasanom i drugim asovima italijanskog fudbala, rekao je da bi angažovao Dušana Vlahovića da je na mestu čelnika Bajerna.

- Da sam na mestu Bajern Minhena i da moram zameniti Levandovskog, otišao bih po Halanda i Vlahovića. Napadač Fjorentine u Nemačkoj bi lako postigao 30 golova u sezoni. Italiano čini da Fjorentina igra odlično, a Vlahovićeva klasa još više dolazi do izražaja - rekao je Vijeri.

U italijanskoj "Gazeti" danas se pojavila i izjava selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija o mladom napadaču:

AP/Massimo Paolone
 

- Fantastičan napadač, veliki profesionalac, mlad čovek sa obe noge na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim jer je izuzetno inteligentan. Debitovao sam kao selektor na meču Srbije i Irske i tada sam postavio Dušana u početnih 11, ostavivši našeg napadača Mitrovića na klupi. Pobedili smo, Vlahović je postigao prvi gol u mojem selektorskom mandatu. Mislim da Fjorentina sada ima priliku da zaradi mnogo novca od njega. Imam samo jedan savet za Vlahovića. Da promenim i tim, ali da ostane u Italiji. Serija A, gde mu ide veoma dobro, najbolji je izbor za njegov razvoj. Imaće vremena da proba i druge šampionate.

Paolo di Kanio, koji je kao fudbalski golgeter ostao zapamćen celoj Evropi, kaže da ga Vlahović podseća na Điđija Rivu:

- Podseća me po građi na Đigija Rivu jer je i on bio takav, 180 centimetara za to vreme je bila dobra visina. Znao je da sakrije loptu i bio je levonog kao Vlahović. Obojica nisu maštoviti do zlaboga, ali su tehnički, kvalitetni u driblingu, elegantni u kretanju i snažnih udaraca. Kod četvrtog gola Viole protiv Milana, kako se kretao i šutirao, učinilo mi se da sam ponovo video Rivu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike