Vaterpolo legenda i Gvardiolin pomoćnik u Sitiju progovorio o transferu Vlahovića

23.11.2021

12:26

0

Pored Manuela Estijartea progovorio o Srbinu i čuveni Paolo di Kanio

Vaterpolo legenda i Gvardiolin pomoćnik u Sitiju progovorio o transferu Vlahovića
Manuel Estijarte i Pep - Copyright Profimedia

Legendarni vaterpolo strelac Španac Manuel Estijarte, 80-tih i 90-tih bio je noćna mora za najbolje golmane sveta Milorada Krivokapića i Aleksandra Šoštara, ali se po završetku igračke karijere prebacio skroz na drugi sportski teren.

On je danas član stručnog štaba Mančester sitija kod menadžera Pepa Gvardiole, a kao takav pozvan je da priča o fudbalerima koji mogli da budu zanimljivi "građanima" u narednim transfer periodima. Dušan Vlahović je i za Estijartea zanimljiva tema:  

Vlahovića u Sitiju? On je sjajan igrač, jak centarfor, karakteran i kvalitetan. Svi veliki klubovi ga prate. Ali on je igrač Fjorentine i zbog toga, uz dužno poštovanje, ne mogu više da kažem - rekao je jedan od najvećih vaterpolo asova svih vremena.

tanjug/ap
 

Estijarte i Gvardiola se poznaju još iz igračkih dana, a priča se da je sve počelo još 1992. godine kada je vaterpolista kao veliki fan Barselone došao da čestita titulu današnjem prijatelju i menadžeru Sitija. Gvardiola je isticao da bez obzira na to što njegov saradnik dolazi iz druge branše, od njega dobio pomoć da bolje razume sport zato je Estijarte mogao da ga vidi sa visine.

Legendarni vaterpolista učestvovao je na šest OI, a u Atltanti 1996. godine predvodio je Španiju do zlatnog odličja. Najveći deo igračke karijere proveo je u najjačoj italijanskoj ligi, ali nastupao je i za barselonetu i Katalunju. Za Španiju je igrao 23 godine, od 1977. do 2000. godine. Sa Gvardiolom radi od njegovog postavljanja za trenera Barselone, a nisu se razdvajali ni kasnije u Bajernu i Sitiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike