Norveška pucala sebi u noge, ali su Crnogorci sprečili da to bude samoubistvo

13.11.2021

21:46

0

Autor: 24sedam

Holandija imala u džepu kartu za Katar, pa spasavala živu glavu u Podgorici

Norveška pucala sebi u noge, ali su Crnogorci sprečili da to bude samoubistvo
profimedia-0630928127 - Copyright Profimedia

Kako se samo zakuvalo u G grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Biće ludnica u poslednjem kolu!

U duele 9. kola, Turci, Norvežani i Holanđani ušli su kao apsolutni favoriti. Turska je imala 15 bodova i promil šanse da se dokopa bar baraža za SP, ali je pregazila Gibraltar sa 6:0 i uradila ono što je do nje.

U isto vreme Norvežani (imali 17 bodova) su odlučili da "pucaju sebi u noge" i prilično izvesno mesto bar u baražu, ako ne i direktno na Mundijalu, i odigrali 0:0 kod kuće sa Letonijom! To je značilo da je sada Turska ispred njih na tabeli zbog bolje gol razlike, a budući da Norveška gostuje Holandiji, a Turska Crnoj Gori u poslednjem kolu, sve je zaličilo na samoubistvo Norvežana.

I bili su na izdisaju sve do pred kraj duela Crna Gora - Holandija. Lale su u Podgorici vodile sa 2:0, imale u tom trenutku 22 boda na tabeli i siguran put u Katar. Vreme je isticalo, a onda se desilo čudo.

Domaćin je preko rezervista, debitanta Ilije Vukotića u 82. i fudbalera Voždovca Nikole Vujnovića u 86. minutu, stigao do izjednačenja i vratio Holanđane na 20 bodova.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poslednje kolo doneće pravu ludnicu kada Holandija dočeka Norvežane, a sada je jasno da ni Turskoj neće biti nimalo lako u duelu sa Crnom Gorom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike