Sine, u fudbalu se prognozama bave laici: Legendarni Ćiro za 24sedam otkriva da li veruje u pobedu Srbije nad Portugalom

12.11.2021

18:09

0

Samo nek momci znaju da je biti ili ne biti i daju sve od sebe, da sa terena izađu čiste savesti

Sine, u fudbalu se prognozama bave laici: Legendarni Ćiro za 24sedam otkriva da li veruje u pobedu Srbije nad Portugalom
Copyright MN Press

Preturajući po glavi ko bi mi to bio idealan sagovornik pred utakmicu svih utakmica fudbalske reprezentacije Srbije, ali i rasplet u ostalim kvalifikacionim grupama, shvatam da će pored duela Orlova i Portugala u Lisabonu, mnogo vruće biti i na utakmici Hrvatske i Rusije u nedelju na splitskom Poljudu.

Odmah shvatam koga treba pozvati. Čoveka koji uvek gađa u centar mete, fudbalskog generala Miroslava Ćiru Blaževića.

Znam da Ćiro gazi svoju 87. godinu života, da je nedavno otkrio da mu se opaka bolest vratila, pa spreman na to da se ne javi ipak vrtim poznat mi broj.

Na poziv koji sam uputio legendarnom treneru i jednom od omiljenih sagovornika, odgovor stiže na prvo zvono.

- Dobar dan, Ćiro, prvo da pitam kako ste...

- Sine moj, nisam dobro, ali je dobro jer sam još na nogama - polako izgovara čuveni stručnjak.

Profimedia.rs
 

Čuje se to da nije dobro u njegovom glasu... Rastuži to čoveka. Stajem, pa na tren razmišljam da li da ga uopšte pitam bilo šta o fudbalu, da li mu je do toga uopšte... Pa se trgnem, Ćiro za fudbal živi, prati on sve, siguran sam.

Znam da će mi odgovoriti i ispričati sve što želim da čujem, ali i da neću čuti dobro poznati repertoar psovki i onaj poznat i tako drag osmeh. Pitam za prognozu utakmica Portugal - Srbija i Rusija - Hrvatska.

- Sine, prognozama se u fudbalu bave laici. Stručnjaci se ne upuštaju u tu avanturu - baš teško kaže Ćiro, pa dodaje:

- Bitno je da momci imaju svest da je to biti ili ne biti utakmica. Da izađu na teren i daju sve od sebe, pa da na kraju imaju čistu savest. A ako tako bude, ako daju sve od sebe, biće kako želimo.

Dakle, Blažević veruje da se može direktno na Svetsko prvenstvo. I kada su u pitanju fudbaleri Srbije i kada su upitanju fudbaleri Hrvatske. I jedni i drugi su kaže njegovi, odnosno naši.

- Favoriti su uvek u podređenom položaju. Optimista sam kao i uvek da ćemo proći i mi i vi. Ipak smo mi uvek i zauvek jedno isto.

Želim da Ćiro bude u pravu, pa mu za kraj želim i da bude dobro.

- Hvala, sine moj, i ja tebi sve najbolje želim!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike