Novak iskren: Ljudi, umoran sam više od jurnjave za rekordima

12.11.2021

14:23

0

Autor: 24sedam

Prvi reket sveta otvrorio dušu novinarima u Torinu

Novak iskren: Ljudi, umoran sam više od jurnjave za rekordima
Copyright Profimedia

Novak Đoković je spreman za završni masters u Torinu. Prvi reket sveta obratio se novinarima pred ovaj turnir, napominjući da je više izmoren od juranjava za rekordima.

Prvi reket sveta se osvrnuo i predstojeći masters koji uvek dolazi na kraju sezone i da su igrači već umorni, ali pored svega toga, on je spreman za najviši plasman. 

- Mislim da sam svežiji jer nisam igrao tako mnogo turnira kao ranijih godina, ali sam imao nekoliko iscrpljujućih takmičenja, posebno na grend slemovima. Kad kažem iznuren, ne mislim isključivo fizički, već mentalno i emotivno, zbog pritiska koji sam imao, da dođem do tog istorijskog učinka. To me je mnogo umorilo, tako da sam osećao da mi je potreban odmor, da se regenerišem, pokušam da se spremim za jak finiš godine. Sezonu turnira u dvorani sam počeo veoma dobro, nadam se da ću sve završiti dobrim izdanjem za kraj godine - poručio je Đoković.

Zanimljivo da Nole nije završni masters osvojio još od 2015. godine, pa se Italijani nadaju da će se upravo to dogoditi u Torinu.

- ATP Finale dolazi na kraju sezone. U prvoj fazi moje karijere to je bio jedan od mojih najuspešnijih turnira, jednom sam uspeo da ga osvojim tri puta zaredom. Da, od 2015. nisam osvojio titulu, bilo je finala i polufinala. Možda je to bilo zbog energije potrošene tokom sezone, kada nije ostajalo mnogo energije u rezervoaru, ali takođe, izgubio sam neke tesne mečeve. Protiv Dominika Tima pre nekoliko godina, prošle godine u taj-brejku u polufinalu. Radi se o tome da igrate na najvišem nivou protiv osam najboljih na svakom meču. U pitanju je jak intenzitet, jak zahtev od vas da budete najbolji. Moglo je i da se radi o tome da imam poluprazan rezervoar, tako da nisam mogao da igram najbolje u baš svakom meču. To zahteva četiri ili pet mečeva od vas da biste osvojili turnir. Takav je format, igra svako sa svakim, omogućava vam da izgubite meč, nekad i dva da se kvalifikujete u polufinale, što smanjuje pritisak, ali i dalje zahteva mnogo energije da se trijumfuje. Takođe, Dimitrov, Cicipas, Zverev, neki od pobednika prethodnih godina, svi imaju prve titule tamo. Većini njih je to bilo da igraju prvi ili drugi put, bili su sveži, motivisani, nisu imali šta da izgube, za razliku od nas koji smo tamo dugo. Drugačiji je osećaj, ali to bi mogao biti jedan od razloga - zaključio je  Novak.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike