Mitrović bez premca: Srpski golgeter otkrio tajnu uspeha

12.11.2021

13:45

0

Autor: 24sedam

Tim iz Londona na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu

Mitrović bez premca: Srpski golgeter otkrio tajnu uspeha
Copyright Aleksandar Mitrović foto: Profimedia

Aleksandar Mitrović je proglašen za najboljeg igrača mesec u Čempionšipu. Napadaču Fulama je ovo četvrti put ukupno, pošto mu je to uspevalo dva puta u 2018. i jednom u 2019. godini. Sada je izabran za najboljeg u mesecu oktobru.

Reprezentativac Srbije i nekadašnji napadač Partizan trenutno je vodeći strelac Čempionšipa sa 20 golova u samo 17 utakmica, uz pet asistencija. Prethodnog meseca, čak osam puta se upisao u listu strelaca.

Laskavo priznanje je prokomentarisao i Mitrović.

- Ima mnogo kvalitetnih i kreativnih saigrača oko mene u timu koji mi pripremaju šanse pa zaslužuju da im zahvalim na ovoj nagradi. Hvala i treneru koji veruje u mene, kao i navijačima koji me podržavaju. Ovo je lepa nagrada, ali je najlepše što smo pobedili u mnogo utakmica - kazao je Mitrović.

Ako ovako nastavi, realno je da postane rekorder po broju golova u Čempionšipu u jednoj sezoni. Prošle sezone, Ajvan Toni je za Brentford postigao 31 pogodak.

Tim iz Londona je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu. Na drugom mestu tabele je sa 38 bodova iz 17 utakmica. Cela ekipa je dala 44 gola, a kao što je rečeno, Mitrović skoro polovinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike