Gol srpskih klinaca iz 2012. Evropa još prepričava! Trojica su igrala protiv Katara, samo jedan nije dete Partizana (VIDEO)

12.11.2021

10:57

0

Čak petorica dečaka u Inđiji je učestvovalo u najlepšem golu za Srbiju

Gol srpskih klinaca iz 2012. Evropa još prepričava! Trojica su igrala protiv Katara, samo jedan nije dete Partizana (VIDEO)
orlici - Copyright MN Press

Per devet godina, 27. septembra 2012. postignut je jedan od najlepših golova u istoriji fudbalske Srbije, a bio je delo igrača naše U17 selekcije.

Protiv Katara sinoć su čak trojica fudbalera koja su igrala taj meč i imali svoju ulogu u postizanju gola ponovo bili zajedno na terenu u dresu Srbije: Saša Lukić, Nemanja Radonjić i autor gola Andrija Živković.

Bila je to utakmica u kvalifikacijama za EP generacije rođene 1996. godine koju je za turnir okupio selektor Milan Lešnjak. Protivnik je bila Moldavija, naši su vodili 1:0 golom Luke Belića, tadašnjeg kadeta OFK Beograda.

Usledila je majstorija u koprodukciji četvorice fudbalera iz Partizanovog U17 (Nemanja Radonjić, Danilo Pantić, Saša Lukić i Andrija Živković) tima i jednog "ofkovca" Milana Gajića, koji danas nastupa za Crvenu zvezdu na mestu desnog beka, a tada je bio zadnji vezni zajedno sa Sašom Lukićem.

MN Press
 

Korner je u 32. minutu izveo Pantić, odlučio se za dodavanje po zemlji na koje je prvi natrčao Radonjić. Umesto šuta iz prve usledilo je neočekivano preskakanje lopte, pa su odmah isto to uradili Gajić i Lukić, da bi tako lopta došla na 18 metara. Andrija Živković nije dozvolio da propadne sve to što je bilo teško izvesti i na školskom igralištu. Zategao je svoju levicu i preciznim udarcempogodio desni ugao gola Moldavaca.

MN Press
 

Utakmica je završena pobedom 4:0, a ova, jedna od najtalenovanijih, generacija na kraju nije uspela da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo, jer su u drugom krugu kvalifikacija izgubili od Austrije sa 2:1.  

Srbija U17: Miloš Ostojić (igrao za OFK Beograd/igra za Radnik) - Predrag Radojević (Rad/Torlak), Miloš Brajović (Crvena zvezda/ - ), Miladin Stevanović (Partizan/Čukarički), Srđan Babić (Vojvodina/Almerija) - Milan Gajić (OFK Beograd/Crvena zvezda), Saša Lukić (Partizan/Torino) - Nemanja Radonjić (Partizan/Benfika), Danilo Pantić (Partizan), Andrija Živković (Partizan/PAOK) - Luka Belić (OFK Beograd/Poru Grčka). Igrali su još: golman Đorđe Petrić (Vojvodina/ -), Nemanja Mihajlović (Rad/Spatrtak), Boris Grozdić (Hajduk Kula/Stripfing Austrija). Selektor: Milan Lešnjak.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike