Uskoro će postati i "pravi" gazda Vest Hema: Predsednik Sparte kupio paket akcija "Čekićara"

11.11.2021

15:14

0

Autor: 24sedam

Vrednost je oko 175 miliona evra

Uskoro će postati i "pravi" gazda Vest Hema: Predsednik Sparte kupio paket akcija "Čekićara"
Copyright Said Benrahma, Vest Hem/Tanjug/AP Photo/Alastair Grant)

Češki milijarder Danijel Kretinski kupio je 27 odsto akcija Vest Hem junajteda, što je prema navodima britanskih medija oko 175 miliona evra. Na sajtu londonskog kluba potvrđeno je da će Kretinski i poslovni partner Pavel Horski postati članovi borda direktora.

Britanski mediji idu još dalje, pa predviđaju da je ovo samo uvod, pošto Kretinski planira postepeno da preuzme ceo klub. Vrednost "Čekićara" se procenjuje na 791,5 miliona evra.

- Oduševljen sam što je proces uspešno završen. Fudbal je moja strast i posebno cenim izuzetnu istoriju i tradiciju Vest Hema, kao i njegove strastvene navijače. Razvoj kluba u poslednjih nekoliko godina jasno je vidljiv i oduševljen sam što ću postati deo toga.

Bio sam nedavno na stadionu u Londonu da gledam tim Dejvida Mojesa. Osećam se privilegovanim jer imam šansu da pomognem svakom u stvaranju tradicije ovog velikog kluba - napisao je Kretinski.

Kada kaže da mu je fudbal strast, govori istinu. Predsednik je i suvlasnik Sparte iz Praga. Ovaj 46-godišnji Čeh je predsednik i vlasnik 94 odsto kompanije EPH, koja se bavi energetikom.

Inače, Vest Hemu ove sezone u Premijer ligi ide odlično. Trenutno su na trećem mestu tabele sa 23 boda iz 11 utakmica. U poslednjem meču pobedili su Liverpul sa 3:2.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike