Ćavi počeo oštro: Igrači Barselone već na početku osetili "čvrstu ruku"

09.11.2021

10:14

0

Autor: 24sedam

Juče zvanično predstavljen, danas ima prvi radni dan

Ćavi počeo oštro: Igrači Barselone već na početku osetili "čvrstu ruku"
ćavi4 - Copyright Tanjug/AP

Ćavi Ernandez je i zvanično predstavljen kao novi trener Barselone, a odmah po stupanju na dužnost uvedena su neka nova pravila.

Na finansijsku krizu ne može da utiče, kao ni na povrede, ali može na igrače. Zbog toga, španski mediji prenose da će na "Nou Kampu" sada biti "čvršća ruka".

- Kao prvo, važno je da postavimo neka pravila, kao i da više tražimo od sebe. Posle toga možemo da pričamo o vrednostima i poštovanju. Ako nemamo vrednosti, nemamo ni tim. Posle toga možemo i da pričamo kako igramo, kako napadamo i kako se branimo.

U suštini, ideja je kao ona Johana Krojfa. Moj prvi defanzivac je napadač, a moj prvi napadač je golman - objasnio je Ćavi, koji je kao igrač stekao status legende.

A da će biti discipline, pokazuje i današnji potez fudbalera. Na prvi trening fudbaleri su došli dva sata ranije. Naravno, Ćavi nije mogao da računa na igrače koji imaju obaveze u reprezentaciji, kao ni na povređene.

Današnji raniji dolazak španski mediji povezuju i sa željom da se Ćavi bolje upozna sa igračima uoči prvog radnog dana, ali u svakom slučaju tvrde da će disciplina biti prioritet.

Pred Ćavijem je naporan posao jer je njegov klub u Primeri na devetom mestu sa 11 bodova manje od vodećeg Real Sosijedada. Ni u Ligi šampiona nije savršeno. Bajern je prvi sa 12 bodova, Barsa druga sa šest, a slede Benfika sa četiri i Dinamo sa jednim bodom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike