Zvezda i Partizan u centru pažnje: Da li su sudije grešile u vezi sa penalima?

08.11.2021

07:30

2

Autor: 24sedam

U Novom Sadu je bilo 2:1, a u Beogradu 0:0

Zvezda i Partizan u centru pažnje: Da li su sudije grešile u vezi sa penalima?
20190110mmSrebri - Copyright MN Press

Crvena zvezda je pobedila Vojvodinu u Novom Sadu Vojvodinu, a nešto kasnije Partizan odigrao bez golova sa Proleterom na svom stadionu. Kao i obično, u duelima na srpskim terenima uvek ima spornih situacija.

Tako je sudijski ekspert Zdravko Jokić u emisiji TV Arena sport analizirao dve situacije, sa "Karađorđa" i iz Humske.

U prvoj, Milan Milanović nije pokazao na belu tačku posle duela Mirka Topića i Aleksandra Dragovića u kaznenom prostoru.

 

 

- Teška situacija, položaj sudije u odnosu na akciju je bio dobar i odmahnuo je rukom. VAR sa sigurnošću nije mogao da utvrdi da li je kontakt postojao. Moj utisak je da je sudija trebalo da dosudi faul, jer đon ide na glavu. Da je dosudio prekršaj, VAR ne bi mogao da se meša u odluku. Uživo gledano, mogao je da bude penal - objasnio je Jokić.

Inače, ovaj detalj je izazvao burnu reakciju u Ljutice Bogdana, pa se oglasio i sportski direktor Mitar Mrkela.

Zatim je Jokić analizirao dešavanja iz Humske. Dosuđen je penal za Partizan, koji na kraju Rikardo Gomeš nije realizivao. Odbranio je golman Proletera, Nikola Petrić.

Pre toga, sudija Pavle Tomić je na belu tačku pokazao zbog igranja rukom u šesnaestercu. Ali u ovom slučaju, Jokić nije bio siguran. Podsetimo, u vreme odigravanja meča nad terenom se nadvila magla.

- Ja ovde teško mogu da vidim, igrač nema raširene ruke i teško je ovde proceniti. Da imamo kameru iza gola, to bi onda bilo drugačije - kazao je Jokić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike