Izgubila se pobeda u maglovitoj Humskoj: Golman Proletera spustio roletnu crno-belima

07.11.2021

21:10

0

Crno-beli u 67. minutu imali dobru priliku da preko centarfora dođu do vođstva i pobede

Izgubila se pobeda u maglovitoj Humskoj: Golman Proletera spustio roletnu crno-belima
pfc2 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da savladaju ekipu novosadskog Proletera odigravši na svom stadionu meč bez golova - 0:0. Crno-beli su najbolju priliku propustili da realizuju u 67. minutu kada je Rikardov udarac sa bele tačke odbranio golman i kapiten gostiju Nikola Petrić.

Proročanstvo Aleksandra Stanojevića da je nemoguće dobiti sve utakmice obistinilo se kada je malo ko to očekivao. Proleter se, međutim pokazao kao defanzivno vrlo dobro organizovana ekipa, koja je među svojim stativama imala sjajnog kapitena Petrića, pa sve što bi prošlo odbrambeni blok udaralo bi od njega kao u zid. 

FK Partizan
 

Sporo se osmišljavalo šta se treba uraditi sa loptom i sporo trčalo. Bilo je primetno da crno-bele muči umor i da su bez energije pristupili utakmici, očekujući da će protivnik napraviti neku kobnu grešku koja će ih odvesti u poraz. Ona bi se možda i dogodila da je bilo malo jačeg pritiska, ali kako se ta snaga izgubila negde u Gentu, Novosađani su se dosta komotno osećali večeras na stadionu u Humskoj.

FK Partizan
 

Sve što su u prvom poluvremenu uspeli da iurade bila je šansa za Jovića koju je odbranio golman Petrić i šut glavom Rikarda koji je završio pored stative. Ništa više od igre nije donelo ni drugo poluvreme, ali nekako je zaslužen penal nakon šuta Jojića i igranja rukom jednog fudbalera Proletera.

FK Partizan
 

Odgovornost je u odsustvu Natha preuzeo Rikardo i nije pogodio. Junak remija golman Petrić sačekao je gde će najbolji strelac Superlige poslati tu loptu i paradom je izvadio iz levog ugla. Kasnije je Petrić još nekoliko puta sjajnim odbranama sprečavao sigurne pogotke, barem se tako činilo gledajući meč kroz gustu maglu koja se tokom drugog poluvremena spustila na teren.

Crno-beli sada imaju šest bodova i utakmicu više od Crvene zvezde, a u narednom kolu biće domaćini drugoj, novosadskoj ekipi - Vojvodini.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike