Štoper postigao autogol, pa doneo pobedu Zvezdi: Dragović iskreirao preokret u Novom Sadu (VIDEO)

07.11.2021

16:59

0

Derbi 15. kola na "Karađorđu" u Novom Sadu

Štoper postigao autogol, pa doneo pobedu Zvezdi: Dragović iskreirao preokret u Novom Sadu (VIDEO)
fk crvena zvezda1 - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su 12. pobedu u šampionatu, jer su u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe" savladali domaću ekipu Vojvodine rezultatom 1:2 (1:0). Golove na derbiju 15. kola Superlige postigli su Aleksandar Dragović u 31. minutu autogolom u korist Vojvodine, dok su na drugoj strani precizni bili Milan Pavkov u 53. i Dragović u 61. minutu za beogradske crveno-bele.

Vojvodina ima za čim da žali, iako je njena realnost takva da veći deo ekipe nema dovoljno snage da bi se u kontinuitetu tokom jedne važne utakmice ravnopravno nosio sa svojim protivnikom.

Novosađani su umeli da isprate ubrzanje gostiju u prvom poluvremenu, pa čak i da ga podignu za stepen više i tada su stvorili tri odlične prilike od kojih je samo jedna završila u mreži Milana Borjana. Ostale dve prokockao je Momčilo Mrkaić i kao da je to bila kvota dozvoljenih prilika u šesnastercu Crvene zvezde, jer ih u nastavku utakmice gotovo više nije ni bilo.

Postojala je samo Crvena zvezda, koja je prvo morala da se suoči sa poništavanjem gola zbog ofsajda Pavkova, da bi nekoliko minuta kasnije isti igrač bio neumoljiv prema svom bivšem klubu. Na tome nije stalo. Videla se odlučnost u igri gostiju i bilo je jasno da će takva igra vrlo brzo primorati domaće na još jednu kapitulaciju.

Uvod u nju je bila kontra koju Kataji nije iskoristio, pa šansa za Dragovića koju iskusni štoper nije mogao da propusti. Iskljupljenje za lošu reakciju u 31. minutu kod udarca Topića za 1:0 bilo je potpuno, jer se poput mačke bacio za jednim Sanogovim pokušajem glavom, koji je odlazio ka gol-aut liniji, i udarcem sa pet metara doneo odlučujuću prednost svojoj ekipi.

Ovako se razvijao meč na Karađorđu iz minuta u minut

Kraj

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena

89. minut - Zvezda je ipak prepustila loptu rivalu, ali nema konkretnih pokušaja ka golu Borjana.

86. minut - Krstičić umesto Pavkova. Jasna je namera Dejana Stankovića da smiri igru sigurnom pas igrom.

81. minut - Žuti karton za Rodića zbog učestalih prekršaja, ne toliko zbog grubosti.

78. minut - Utakmica je izgubila tempo. Zvezdini igrači više ne stvaraju takav pritisak kao na početku poluvremena, a domaći kao da nisu dovoljno spremni da bi uplašili goste. U ovakvoj raspodeli snaga zadovoljniji će biti tim Dejana Stankovića koji trenutno vodi sa 2:1.

75. minut - Žuti karton za Stevanovića! Dim od baklji prekriva teren, sve je teže pratiti dešavanja na terenu.

72. minut - Duel u kaznenom prostoru Vojvodine, Topić je nehotice udario Dragovića rukom po licu, Milanović je odmah odmahnuo rukom pokazavši da neće ovo biti penal. Za svaki slučaj Kataji je probao da sugeriše konsultaciju sa VAR sobom, ali sudija nije želeo da razgovara na temu penala.

69. minut - Mladi Uroš Kabić oprobao svoju levicu, Borjan na pravom mestu.

64. minut - Ne da se Vojvodina. Veljko Simić je propustio lepu priliku za izjednačenje, Borjan je skrenuo loptu u korner.

MN Press
 

61. minut - Sanogo je probao glavom da savlada Simića, lopta je išla pored gola, ali je Dragović sada pravovremeno reagovao i svojoj ekipi doneo prvo vođstvo. Vojvodina se istopila.

61. minut . Gooool! Dragović 1:2

60. minut - Kontra za Zvezdu, "tri na dva" završava je Kataji slabim udarcem za Simića.

57. minut - Pokušao je Rodić kao Stanić volejom da napravi totalni preokret, ali se Simić nije dao.

53. minut - Goooool Pavkov - 1:1!

48. minut - Ofsajd Pavkova. VAR poništava gol

 

POLUVREME!

45. minut - Bomba Stanića, stativa! Sjajan pokušaj, iz voleja mladog Zvezdinog Pančevca. Simiću je bila sreća naklonjena.

42. minut Utakmica je dobila mirniji tok, ali takav utisak može da prevari, budući da oba tima igraju sa dosta rizika. Vojvodina završava napade sa petoricom-šestoricom igrača, što opet ostavlja dosta prostora gostima ako im se ukaže prilika za kontranapad.

37. minut  - Vojvodina opasno preti  u kontrama preko Vukadinovića i Veljka Simića. Oseća se umor u igri gostiju, biće potrebno nešto značajno promeniti u igri, jer umalo da domaći dupliraju prednost preko Busnića.

MN Press
 

34. minut - Bilo je 20 minuta uspavanke na Karađorđu, a onda odjednom počeo je fudbalski vatromet koji se nije smirio tokom narednih 15 minuta. Odličan fudbal! Zvezda pritiska, pokušava već dva puta preko Katajia, ali nedostajalo je preciznosti kod najboljeg igrača Crvene zvezde.

31. minut - Topić je šutirao, ali je Dragović nespretno pokušao da interveniše, skrenuvši taj udarac u svoju mrežu.

MN Press
 

31. minut - Gooool! Topić 1:0!

30. minut - Kontra za domaće. Vukadinović je vukao loptu preko cele polovine terena i Gajić je stigao da izblokira.

28. minut - Povreda desnog beka Vojvodine. Lekari pokazuju ka klupi da neće moći da igra dalje. Jeličić ulazi na poziciju desnog beka.

26. minut - Mrkaiiiić! Opet promašaj! Devetak je ušao u šesnaesterac, oštro po zemlji centrirao, a špic Vojvodine je sa tri metra šutirao pored gola. Neverovatno!

24. minut - Mrkaić opet u centru pažnje, ali zbog korišćenja ruku da bi se bolje gradio. Preterao je, udario po licu Dragovića, pa je dobio žuti karton!

23. minut - Kakva prilika za Mrkaića!!!! Sve je odlično pripremio Vukadinović, pošto je sa desne strane pronašao svog centarfora koji nije iskoristio loše istrčavanje Borjana da preciznije šutira ka nebranjenoj mreži.

MN Press
 

20. minut - Kombinacija Katajia i Gajića po desnoj strani završila se centaršutom beka crveno-belih, na odbitak je reagovao Ivanić sa oko 15 metara šutirao i promašio gol.

19. minut - Dominacija gostiju zasad nije ništa konkretno izrodila pred golom Simića. Na drugoj strani još manje toga se dešava. Loš početak derbija za obe ekipe.

16. minut - Domaći navijači oglašavaju se po drugi put uzvicima "Uprava, napolje".

11. minut - Na isti način Mrkaić završava duel sa Pankovom na drugoj strani. Milanović pokazuje da će imati isti kriterijum, nije bilo kazne za centarfora domaćih zbog korišćenja lakta.

8. minut - Duel Sanogo - Zukić, sudija Milanović prešao je preko oštrog starta Zvezdinog igrača. Bio je to očigledan udarac laktom u lice mladog fudbalera Vojvodine.

5. Minut - Crveno-beli od starta su ofanzivi i ne dozvoljavaju domaćima da nešto više naprave na polovini terena koja njima pripada.

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO:

U derbiju 15. kola Superlige, fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde bore se za bodove na novosadskom "Karađorđu".

"Lale" Igraju da bi sačuvali priključak sa timovima na vrhu superligaške tabele, dok beogradski crveno-beli žele da se revanširaju Slavoljubu Đorđeviću za remi na Marakani, na startu prvenstva.

Timovi igraju u sledećim sastavima:

VOJVODINA: N. Simić - Bjeković, Kovačević, Stevanović, Devetak - Busnić, Topić - Vukadinović, V. Simić, Zukić - Mrkaić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Dragović, Rodić - Stanić, Sanogo - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike