Tmurna Zvezdina noć: Problema bilo napretek, neki se, nažalost, ponovili, ali dobro da nije sve izgubljeno

05.11.2021

09:45

0

Crveni karton Degeneka i autogol Kange bili su ključni za ishod meča

Tmurna Zvezdina noć: Problema bilo napretek, neki se, nažalost, ponovili, ali dobro da nije sve izgubljeno
fkcz-mitjinland-109 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je poražena u utakmici 4. kola Lige Evrope. Izgubila je utakmicu od Midtjilanda i prokockala veliku priliku da sigurno obezbedi plasman u narednu rundu. Ostala su još dva kola, samim tim i strepnja, ali ako je nešto dobro, to je što i dalje zavise samo od sebe.


Šta smo to videli na utakmici odigranoj na "Rajku Mitiću". Videli smo minuse, koji su "izdominirali" u odnosu na pluseve.

Za početak, propuštena je velika prilika, pošto je sezona u grupi krenula kako se samo poželeti može. Na početku je došla Braga koja je određena kao tim koji pretenduje na prvo mesto. Svi su priželjkivali pobedu, ali se niko ne bi bunio ni za remi. I usledio je trijumf, a onda i novi, i to na gostovanju Ludogorecu. Maksimalan broj bodova iz dve utakmice, savršeno. Uoči nedavnog gostovanja u Danskoj apetiti su porasli, pa se i tada pričalo o novoj pobedi. Ali meč je završen nerešeno. Prihvatljivo, s obzirom na to da je gostovanje i da Midtjiland nije tim za potcenjivanje.

Svi su, međutim, razmišljali, biće bolje u Beogradu, kada "zagrmi" stadion. Moglo je sve da se reši, ali nije, tako da je prvi minus taj pad, od pobeda, preko remija i na kraju do poraza.
 
MN Press
 

Ali kao što je rečeno, ništa još nije izgubljeno, pošto i dalje postoje brojne opcije.

Doduše, treba biti iskren i reći da niko nije davao bombastične izjave i najavljivao siguran plasman dalje. Izjave, pre svega Dejana Stankovića, bile su umerene.

Drugi minus su crveni kartoni, odnosno isključenja. Krenimo od Miloša Degeneka koji je u 12. minutu dobio direktan crveni karton. Napravio je veliku grešku i kao poslednji igrač odbrane oborio Isaksona. Za Tamaša Bognara nije bilo dileme, samo mu je pokazao put u svlačionicu.

- Te stvare se dešavaju. Ima tu nekih lančanih reakcija oko te situacije. U svakom slučaju, u ranoj fazi utakmice, na ovom nivou, kada je ovako kvalitetan protivnik, naravno, sa iskustvom iz prvog meča, svakako je nedopustivo da se desi na ovom nivou, ali desilo se - kazao je Stankovićev pomoćnik Nebojša Milošević.

Jasno je da je ovaj detalj i odredio dalji tok meča, ali ako i kažemo kao Milošević, eto desilo se, ono što nije smelo da se desi je isključenje Marka Gobeljića.

Zvezdin defanzivac je već imao žuti karton i video da je mađarski sudija bio "raspoložen" za kartone. Video je i da na njegove startove i startove saigrača mnogo rigoroznije gleda nego na one koji naprave Danci. Sebi je dozvolio da dobije drugi karton, i to zbog čega? Zbog prigovora koji ga eliminiše za naredni meč. I jasno je koliki problem su sada stavili na leđa Stankovića, pošto su njih dvojica u poslednje vreme standardni.

Inače, ovo Gobeljiću nije prvi takav kiks. Iz različitih razloga, isključivan je (računajući i ovaj slučaj) četiri puta. Sinoć, a i ranije protiv Milana, Suduve i Florijane.

Ovakav rasplet događaja će sigurno uticati i na partije u Superligi. Mogla je Zvezda da obezbedi "evropsko proleće" i na neki način da ima brigu manje. Ovako, i dalje strepi šta će se dešavati u Ligi Evrope, a uz to ima zaostatak u odnosu na Partizan. Crno-beli, uz meč više, imaju "plus" od osam bodova. Dakle, na oba fronta ima problema, što sigurno utiče na psihu stručnog štaba i igrača.

I dok su ovi problemi sa terena, bilo je i onih van njega. Stanković nije stao pred kamere posle meča, a zatim se i nije pojavio na konferenciji za medije. To je umesto njega učinio pomoćnik Nebojša Milošević.

- Trener Dejan Stanković nije mogao sada da dođe, obratiće vam se prvom sledećom prilikom, već za naredni prvenstveni meč. Naš trener se izvinjava zbog toga, zadržali bismo razloge za sebe. Izaći ćemo sa detaljima - izjavio je portparol Crvene zvezde, a kasnije se pojavila informacija koja je razrešila nedoumice.

Po završetku meča, prilikom izlaska sa terena deo navijača je tvrdim predmetima gađao sudije, ali je pogođen jedan od saradnika Stankovića. Nezvanično, reč je o Federiku Panonćiniju kome je naprsla lobanja i koji je odmah prevezen u bolnicu. Sve vreme uz njega je bio Stanković.

Realno je očekivati (novu) kaznu od strane UEFA, pošto su crveno-beli prošle sezone već bili sankcionisani. Tada je neimenovani navijač vređao Zlatana Ibrahimovića.

I još jedan detalj, na stadionu je prema zvaničnim podacima bilo 23.074 gledaoca. Verovatno su neki odustali zbog lošeg vremena, ali je ova utakmica bila veoma važna, pa se zbog toga može reći da je deo navijača i "podbacio".

Ali, da ne bude sve crno i tmurno, kakvo je juče bilo nebo nad Beogradom, postoji jedan detalj koji je malo popravio utisak. Ekipa Zvezde je odolevala napadima brojčano jačeg protivnika prilično dugo. Onda je usledio taj nesrećni autogol, ali onda i šanse pred golom Danaca. Pošto više nije imalo šta da se izgubi krenulo se ofanzivnije, bilo je poluprilika, pokušaja Gelora Kange iz daljine, ali i dve velike, velike prilike Radovana Pankova i Aleksandra Dragovića. I jedan i drugi su pokušali glavom, ali je jedan pokušaj završio preko prečke, a drugi pored stative.

MN Press
 


Verovatno bi bilo drugačije da Degenek nije bio isključen, pošto je Stanković posle dužeg vremena imao na raspolaganju sve igrače, ali sada ništa ne može da se promeni. U svakom slučaju, prava na kiks više nema, a svi ranije pomenuti detalji su za veliki nauk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike