Konte večeras debituje za Totenhem, u stručnom štabu stara lica i jedno novo - Italijan poštuje klub

04.11.2021

16:47

0

Autor: 24sedam

Sve stara lica, čeka se još jedna pozicija

Konte večeras debituje za Totenhem, u stručnom štabu stara lica i jedno novo - Italijan poštuje klub
Tan2021-11-2_105322992_2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni, File

Antonio Konte je već počeo da radi u Totenhemu, ima i spisak želja, a sada je poznat i kompletan sastav njegovog stručnog štaba. Poznavaoci i ljubitelji rada reći će da je odavno poznat, jer su tu njegovi stalni saradnici, ali i jedno novo ime.

To novo ime je Rajan Mejson, nekadašnji vezni fudbaler Totenhema. On će sada biti trener prvog tima, a na to mesto dolazi iz omladinskog pogona, gde je bio šef za razvoj igrača. Prošle sezone je privremeno vodio prvi tim kada je Žoze Murinjo dobio otkaz.

Mejson je u Totenhemu bio od svoje osme godine, a za prvi tim je odigrao 70 mečeva, pa je prešao u Hal, a onda je 2018. prerano završio karijeru zbog povrede.

Konteov prvi pomoćnik je Kristijan Stelini, koji je sa Konteom radio i u Juventusu i u Interu. Kao igrač je nastupao u Komu, Đenovi i Bariju.

Stariji od braće Konte, Đanluka, biće u Totenhemu zadužen za analizu i tehniku. On je deo stručnog štaba svog brata još od 2009. godine, što znači da je osvajao titule sa Juventusom, Čelsijem i Interom, a bio je sa mlađim bratom i u reprezentaciji Italije.

Ono na čemu Konte posebno insistira, a što se svidelo ljudima u Totenhemu, jeste fizička sprema. Tu su njegovi stari saradnici zaduženi za "fizikalije" – Konstantino Korati, Đan Pjero Ventrone i Stefano Bruno.

Korati je sa Kontijem još od njegove druge sezone u Juventusu, odnosno sezone 2012/13. Ventrone ima najviše iskustva. On je bio kondicioni u Juventusu još od 1994/95. Posle toga je radio u Kataniji, a onda je bio u Kini. U Totenhem dolazi iz Evergrandea, gde je sarađivao sa Fabiom Kanavarom.

Jedino fali trener golmana, ali verujemo da će se i on uskoro priključiti.

Konte i njegov stručni štab su dobili radne dozvole, tako da će voditi večeras tim protiv Vitesea u Ligi konferencija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike