Plate ti da dođeš, pa ti plate da odeš, a ne moraš ništa da osvojiš: Legendarni Francuz prozvao gazde Totenhema

03.11.2021

13:26

0

Autor: 24sedam

Angažman Antonija Kontea kao novog trenera Totenhema naišao na odobravanje navijača, ali im je Marsel Desai šalom poručio da ne očekuju previše

Plate ti da dođeš, pa ti plate da odeš, a ne moraš ništa da osvojiš: Legendarni Francuz prozvao gazde Totenhema
Tan2021-11-2_132414244_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Godina je 2008. Mesec je februar. Igra se finale engleskog Liga kupa između Totenhema i Čelsija. Pod vođstvom menadžera Huande Ramosa "pevci" slave sa 2:1 i podižu trofej.

Godina je 2021. Mesec je novembar. Totenhem ne zna za trofej već skoro 14 punih godina. Totenhem menja menadžere kao na traci.

Trofejnog Ramosa nasledio je legendarni Hari Rednap i na klupi Spursa proveo čitave četiri godine. Slede Andre Viljaš-Boaš i Tim Šervud koji su radili 17, odnosno šest meseci.

Priliku u leto 2014. dobija Maurisio Poketino i ostaje rekordnih pet i po godina na mestu menadžera. Bez uspeha.

Dolazi zatim veliki Žoze Murinjo, ali i on tek na jednu celu sezonu, preciznije 17 meseci, da bi ga nakratko zamenio Rajan Mejson.

Šansu da pokaže šta zna dobija i Nuno Espirito Santo, ali, baš kao i prethodnici, ne uspeva da uradi baš ništa.

I onda "puca bomba". Na klupu Totenhema seda Antonio Konte, vrhunski stručnjak, čovek koji zna znanje, čovek koji zna kako osvajaju trofeji.

Među navijačima londonskog kluba budi se optimizam, niko ne krije zadovoljstvo, a čak i oni neutralni ljubitelji fudbala smatraju da je urađen dobar posao.

- Izuzetno sam srećan što sam se vratio trenerskom poslu i što mogu da radim u klubu iz Premijer lige, koji ima velike ambicije. Ne mogu da dočekam da osetim tu strast među igračima i navijačima, to mi je uvek mnogo značilo, bilo kao igraču, bilo kao treneru - rekao je Konte.

Pritnscreen/Instagram/Marsel Desasi
 

Sve deluje bajkovito, a onda se oglasi legendarni francuski fudbaler, nekadašnji član Čelsija Marsel Desai, koji u dve rečenice "otvori oči" navijačima i spusti ih na zemlju.

- Plate ti da dođeš, pa ti plate da odeš... a ne moraš ništa da osvojiš. To je neverovatno - napisao je Desai na društvenim mrežama, a za ilustraciju odabrao zanimljivu fotografiju na kojoj nekadašnji menadžer Totenhema Žoze Murinjo nešto šapuće sadašnjem Antoniju Konteu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

A pred italijanskim stručnjakom je sigurno veliki izazov i težak posao jer se klub koji je preuzeo trenutno nalazi na devetoj poziciji Premijer lige sa pet pobeda i pet poraza posle prvih deset kola.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike