Mali gradski derbi za početak: Čukarički posle poraza od Partizana ide u "Gnezdo zmajeva"

04.11.2021

16:19

0

Autor: 24sedam

Kolo će startovati u petak, a završiče se u ponedeljak utakmicom Radnika 1923 i ekipe Mladosti

Mali gradski derbi za početak: Čukarički posle poraza od Partizana ide u "Gnezdo zmajeva"
20210716mrTanasijevic2 - Copyright MN Press

Utakmicom Voždovca i Čukaričkog biće otvoreno 16. kolo Superlige Srbije. U petak (16:00) će "Zmajevi" dočekati gradskog rivala koji je nešto bolje plasiran na tabeli. Čukarički ima 25 bodova iz 14 utakmica i treći je na tabeli, dok je Voždovac na sedmoj poziciji. Iz 14 utakmica skupio je 21 bod.


Tim sa Dušanovca je u prethodnom kolu odigrao nerešeno sa TSC-om, a u poslednjih pet mečeva ne zna za poraz u Superligi.
 
MN Press
 


- Voleo bih da nastavimo u ovom ritmu, da igramo čvrsto, agresivno, hrabro i da iz takve igre dolazimo do rezultata. Pred nama je novi izazov, protiv ekipe Čukaričkog će sigurno biti teško, ali ja verujem u svoju ekipu - rekao je za klupski sajt šef stručnog štaba Aleksandar Linta, a u dobar rezultat veruje i Bojan Roganović, fudbaler Čukaričkog.

- Ponovo ćemo na veštačku travu. Trenirali smo prethodna tri dana na takvoj podlozi, na terenu BASK-a na Carevoj ćupriji. Voždovac ima dobar teren i to nam neće predstavljati nikakav problem. U seriji su od pet mečeva bez poraza u Superligi, ali su kao i mi eliminisani u prvoj rundi Kupa Srbije.
 

MN Press
 

Domaćini su, očekujem da će izaći visoko i napasti nas, ali isto to će biti i nape opredeljenje. Želimo tri boda, Želimo da se učvrstimo na tabeli pred pauzu zbog obaveza reprezentacija. Smatram da je duel na Krovu jedan od najbitnijih za nas u dosadašnjem delu sezone. Ukoliko ponovimo partiju kao protiv Partizana, uz bolju realizaciju, siguran sam da ćemo osvojiti sva tri boda. Na nama u odbrani je da greške svedemo na minimum, i ako je to moguće sačuvamo svoju mrežu - kazao je Roganović.

Podsetimo, u prošlom kolu Čukarički je izgubio od Partizana.

Glavni sudija će biti Novak Simović. Inače, dva časa kasnije na teren će i Novi Pazar i TSC.

U subotu su na programu dva duela: Kolubara dočekuje Napredak od 14:55, dok će Metalac na svom stadionu odmeriti snage sa Radnikom iz Surdulice od 17 sati. Večiti rivali svoje duele igraju u nedelju, a prvi će na teren fudbaleri Crvene zvezde, koji će gostovati Vojvodini u Novom Sadu od 16:45.

U nedelju igraju još Radnički iz Niša i Spartak, a meč je na programu od 19 sati na "Čairu". Vodeći Partizan od 20.15 sati u Humskoj će igrati protiv Proletera, dok kolo zatvaraju Radnički iz Kragujevca i Mladost iz Lučana u ponedeljak od 13 sati.
 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike