Golman Partizana sprečio senzaciju na Ilićevom povratku u Humsku: Popović branio za bodove i Piksija

31.10.2021

19:09

0

Sjajni mladi golman crno-belih vadio već viđene golove u nekoliko navrata

Golman Partizana sprečio senzaciju na Ilićevom povratku u Humsku: Popović branio za bodove i Piksija
popovic - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana ostvarili su i 14 pobedu u Superligi, ali kao nikad u dosadašnjem toku prvenstva do bodova su došli samo zahvaljujući čudesnim paradama sjajnog 22-godišnjeg Užičanina Aleksandra Popovića.

Partizan ima odličnog golmana i to je sada definitivno jasno i najvećim kritičarima odluke da se Vladimir Stojković u jeku prvenstva pusti u Saudijsku Arabiju da nastavi karijeru. Odlični mladi golman pri rezultatu 0:0 interevenisao je tri puta i sprečio čiste golove ekipe Partizanove legende Saše Ilića, posle prekida koje je sa strane izvodio Marko Docić.

Seriju odličnih odbrana otvorila je statova Endiajea, koji je pogodio stativu, da bi u razmaku od nekoliko minuta Kajević, pa Rakonjac gađali glavom oba puta pod prečku, ali bi se Popović izvijao i refleksnim potezima ruke prebacivao lopte preko prečke, vraćajući se svaki put na svoje mesto sa istim izrazom lica u stilu - "ne sekirajte se, danas ja brinem o svima vama". 

Crno-beli su još jednom demonstrirali probleme posle prekida, ali sada su se ljuljalji ušuškani u krilu njihove "jedinice", koja je još jednom poslala poruku selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju da i o njemu može razmišljati kada bude sastavljao spisak reprezentativaca. Popović je i u drugom poluvremenu bio sjajan. Toliko su njegove intervencije izazovale frustracije kod protivnika da je i Stefan Kovač posle još jedne njegove čudesne odbrane, šutnuo snažno u stativu rizikujući da se ozbiljno povredi. 

Treba istaći i da je Partizan imao jedan odličan prekid, ali da Čukarički nije imao svog Popovića među stativama. U 33. minutu Vujačić je sjajno šutirao glavom posle kornera Jojića, da bi 12 minuta kasnije posle kontre i asistencije Meniga, konačnih 2:0 postavio Marko Živković.

 Meč je zbog povrede zadnje lože u 26. minut napustio Saša Zdjelar.

 

FK Partizan
 

PARTIZAN ČUKARIČKI 2:0 (2:0)

Stadion Partizana. Gledalaca: 3.000. Sudija: Milan Stefanović. Strelci: Vujačić 33, Živković 45. Žuti kartoni: Endiaje, Kovačević (Čukarički)

Partizan: Popović - Živković (od 74. Miljković), Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar (od 26. Pantić), Jojić - Jović (od 65. Terzić), Natho (od 74. Smiljanić ), Menig (od 65.. Lutovac) - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Čukarički: Petrović - Stevanović, Kovačević, Šapić, Roganović - Docić, Kovač  - Endijae, Kajević (od 63. Ergelaš), Čolović (od 63. Janković) - Rakonjac (od 85. Savić). Trener: Saša Ilić.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike