Stanojević najavom Miletića u timu nagovestio prelazak na novu formaciju u Gentu! (SASTAV)

03.11.2021

18:54

0

Moguće je da crno-beli zaigraju sa rasporedom 3-5-2 ili 3-4-1-2

Stanojević najavom Miletića u timu nagovestio prelazak na novu formaciju u Gentu! (SASTAV)
MN Press

Partizan sa gomilom kadrovskih problema priprema se za sutrašnji meč (18.45, Arena Sport 1, RTS) u Belgiji protiv Genta. U nekoj drugačijoj situaciji, razmišljalo bi se o revanšu za nedavni poraz u Humskoj, a u ovoj, trenutnoj, toliko opterećenoj povredama i odsustvima, bez kažnjenog trenera Stanojevića na klupi, crno-beli mogu da misle jedino kako će im brojne improvizacije proći što bezbolnije.

Sasvim je sigurno da u timu niko ne razmišlja o porazu i da će čak i hendikepirani juriti svoju šansu za oznenađenje, ali treba biti realan i pogledati šta nas prošlost, ne samo Partizanova uči - srpski fudbal se retko kad usrećio ako se bilo šta značajno menjalo u timu ili u igri.

Kod crno-belih u Gentu neće biti Saše Zdjelara? Kud ćete značajnije promene na loše od ove. Nema ni Aleksandra Šćekića! Dakle, bez drugog zadnjeg veznog sa izazitim defanzivnim zadacima na terenu. Nedostajaće i Lazar Marković, pa njegova alternativa Filip Holender....Već na prvi pogled nameće se zaključak - ne valja!

Mnogo novih znakova pitanja izazvala je samo jedna rečenica Stanojevića na poslednjoj konferenciji :

- Igraće od starta Nemanja Miletić!


Ukoliko su oba štopera Igor Vujačić i Siiša Saničanin zdravi, koje će mu pripasti mesto. Povratak na desnog beka čini se najmanje verovatnim zato što Aleksandar Miljković i Marko Živković sasvim dobro odrađuju taj posao, pa bi takav potez Stanojevića bio degradirajući za čak trojicu fudbalera bez prevelike potrebe.

Miletić kao zadnji vezni, nije nemoguće! Miletić kao centralni štoper u liniji sa Vujačićem i Saničaninom - najlogičnije! Igrao je to već u Saudijskoj Arabiji kod Besnika Hasija, uloga mu nije nepoznata za razliku od ostatka ekipe, koji se dugo nisu suočili sa takvim rasporedom na terenu. Sa ovakvim ojačanjem poslednje linije donekle bi bio kompenzovan izostanak Ščekičevog skoka i bile bi izbegnute česte situacije iz prvog meča u kojima su štoperi nekoliko puta igrali "jedan na jedan" sa belgijskim špicevima.


Ovo bi mogao biti tim za Gent:

Popović - Vujačić, Miletić, Saničanin - Živković, Pantić, Jojić, Obradović - Natho - Rikardo, Menig.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti