Ne može Zvezda da kalkuliše na Marakani, Stanković naredio ofanzivu u istorijskom meču

03.11.2021

14:25

0

Autor: 24sedam

Trener crveno-belih je jasan: Bez kalkulacija dok nam ne zatrebaju

Ne može Zvezda da kalkuliše na Marakani, Stanković naredio ofanzivu u istorijskom meču
20211003ivZvezdaMetalac56 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je u Danskoj ispustila pobedu, a sutra dočekuje Midtjiland sa mogućnošću da odmah izbori proleće u Evropi.

Trenera Dejana Stankovića, međutim, kalkulacije ne zanimaju, kao i uvek kada igraju kod kuće.

- Očekivanja? Igramo kod kuće, na našem stadionu, pred našom publikom. Imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi i ja verujem da možemo to da uradimo, jer znam koga imam uz sebe.

Odmah je nastavio sa analizom:

- Svaka utakmica nosi nešto svoje. Mi ćemo gledati da je predvidimo u svakom smislu te reči. Da je pripremimo do sitnih detalja. Kažem vam, oni su jedna ekipa koja je dosta brza. Gledaćemo da im limitiramo brzinu. Posle toga dolazi individualni kvalitet, a posle toga dolazi do momaka. Pričamo o nekim metrima, moramo da pretrčimo koji više jedan za drugog. Grupa je ta koja dobija i koja gubi. Odigrali smo zajedno dosta utakmica, i dobrih i loših. Znamo gde su naše mane, a pre svega znamo gde su naše vrline. Očekujem utakmicu manje-više kao u Danskoj, s tim što mi igramo kod kuće. Uvek je specifično igrati pred našim navijačima i očekujem da tas prevagnu na našu stranu.

O protivniku?

- Oni igraju manje-više isto. Fali im Žunior Bromado, što je veliki hendikep za njih. To je izvanredan špic. Dosta toga prolazi kroz njega. S obzirom da im on fali… Oni će igrati ofanzivan fudbal, mislim da svoj mentalitet i način igre neće menjati. Oni će sa formacijom 3-4-3 biti ofanzivni u svakom smislu. Mi se spremamo za to.

Zvezda pobedom sigurno prolazi, ali i remijem vrlo verovatno…

- Ne verujem da može protiv ekipe kao što je Midtjiland da kažeš ići ću na nerešeno. Moraš da pobediš, kalkulacije na našem stadionu nam ne trebaju. Cilj je jasan, nama je proleće u Evropi zacrtano kao cilj. Da li ćemo doći kroz pobedu, nerešeno, ne znam. Ali, znam koji nam je cilj. Ne razmišljam o trećem mestu uopšte. Dok god nam matematika ne treba, ne razmišljamo o tome.

Zdravstveno stanje…

- Zadovoljavajuće. Nisu svi na maksimali, ali sam zadovoljan. Sanogo će trenirati sa nama, pa imamo još 24 sata do utakmice, pa ćemo videti. Ostali su svi okej. Neko manje, neko više, ali su svi dostupni i u konkurenciji.

Naravno, postavilo se pitanje i o koeficijentu za Srbiju.

- Sam motiv izlaska u Zvezdinom dresu je dovoljan. Mi treba da razmišljamo o sebi, o svom klubu, o navijačima. Ako uz to dođe još neki bod, koeficijent, lepo.

Zvezda može sutra da obezbedi novo proleće u Evropi i ispiše još jednu stranicu u istoriji kluba. Novinari su pitali Stankovića da li će on ispisati istoriju i izdiktirati sastav sada.

- Da sačekamo mi prvo da ispišemo istoriju na terenu. Ja ne znam koji trener daje sastav pred ovakvu utakmicu – rekao je Stanković, pa uz smeh dodao:

- Ali, dobar pokušaj.

Utakmica Crvena zvezda – Midtjiland igra se sutra od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike