Legendarni bokser oduševljen Partizanom: Hoću da moj sin trenira u Beogradu, odavno nisam video tako nešto!

03.11.2021

12:28

0

Autor: 24sedam

Jedan od najboljih svih vremena održao Javni čas boksa, pa priznao koliko je impresioniran Beogradom

Legendarni bokser oduševljen Partizanom: Hoću da moj sin trenira u Beogradu, odavno nisam video tako nešto!
0MET2065 - Copyright MN Press

I dalje se priča o "ludoj" utakmici Partizana i Huventuda, pobedi u poslednjim trenucima, neverovatnoj atmosferi, anegdotama pored terena… Ali, nekako u senci svih tih uzbuđenja ostalo je da je meč uživo gledao legendarni bokser Roj Džons Junior.

Prema mišljenju skoro svih stručnjaka, najbolji bokser devedesetih godina prošlog veka gledao je dramu uz teren. Njemu je pre početka meča predsednik Partizana Ostoja Mijailović uručio poklon.

KK Partizan/Dragana Stjepanović
 

Džons je dan posle toga, koji je bio slobodan na Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksuu maloj Areni održao je javni čas boksa. Domaćini su bili predsednik AIBA Umar Kremljov i ambasadori AIBA, Džonsa, kao i nosioci zlatnih odličja Egora Mehonceva, Roberta Kamarelja i mlade, ali već uticajne zvezde ženskog boksa Zeine Nasar.

Džons je pričao sa novinarima i neizbežna tema je bio meč Partizana. Legendarni šampion u četiri kategorije bio je toliko oduševljen da je poželeo da njegov sin dođe u Beograd i ovde igra košarku.

- Zahvalan sam Bogu na tome što sam postao u životu i znam koliko znači borcima što sam tu, što sam sa njima i što im prenosim moje znanje. Uživam u Beogradu, ljudi su fantastični, sve je savršeno. Bio sam i na košarkaškoj utakmici Partizana i nisam skoro bolju utakmicu gledao i doživeo takvo navijanje i atmosferu. Kada sam to video i doživeo u hali Pionir, za koju sam čuo da je živa istorija košarke u ovoj zemlji, sada želim da i moj sin Roj Džons treći, koji je inače košarkaš, dođe u Beograd i igra ovde kod vas, jer mislim da je to najbolje mesto za njega – rekao je impresionirani as.

Nakon otvorenog treninga, Kremljov je svim prisutnima poklonio rukavice.

- Naši bokseri treba da imaju glas koji se mora čuti jer smo ovde da služimo našem sportu. Da nije bilo sportista, boks nikada ne bi postojao. Zaklinjem se svakom bokseru: ne oklevajte da dođete i progovorite. Tu smo za vas.

Pogledajte kako je bilo na javnom treningu:

Otkako je Kremljov postao predsednik AIBA u decembru 2020. godine, održao je mnoge lične sastanke sa sportistima i trenerima u različitim zemljama. On naglašava važnost bliskosti sa članom AIBA porodice. Budući da je i sam bivši sportista, on pokazuje sjajan primer lidera koji brine o "duši" boksa – sportisti i trenerima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike