Vlahović ne promašuje kad gori: Het-trik neverovatnog Srbina! (VIDEO)

31.10.2021

15:28

1

Mladi centarfor ljubičastih kao Bibars Natho sa "bele tačke"

Vlahović ne promašuje kad gori: Het-trik neverovatnog Srbina! (VIDEO)
vlahovic - Copyright Tanjug/AP

Iako ga navijači trenutno teraju, jer ne mogu da mu oproste odluku da odbije ponudu za produženjem ugovora, mladi centarfor Fjorentine Dušan Vlahović iz kola u kolo ruši klupske rekorde i to one koje je postavio legendarni Argentinac Gabrijel Omar Batistuta.

Vlahović je u 44. minutu utakmice protiv Specije na "Artmeio Frankiju" u Firenci izveo svoj 16 penal za Violu i nije prekinuo seriju preciznih udaraca sa 11 metara. Fjorentina zahvaljujući slavila je ubedjivu pobedu 3:0, a naš fudbaler postigao je svoj drugi het-trik u karijeri.

Drugi gol na meču postigao je u 62. minutu na asitenciju Odriozole, dok je tačku na ovaj meč stavio 12. minuta kasnije svojim trećim golom nakon proigravanja Kaljehona.

 

Tanjug/AP
 

 

 

Sa ovim het-trikom Vlahović je došao do "kote 8" u ovoj sezoni, tako da je ispred njega samo Ćiro Imobile iz Lacija sa devet postignutih golova. Takođe, napredovao je i na klupskoj listi najboljih strelaca. Pretekao je legendarnog Gabrijela Omara Batistutu koji je u kalendarskoj 1998. godine postigao 23. gola, a zatim je skinuo sa drugog mesta i čuvenog Luku Tonija, koji je 2006. godine bio strelac 24 pogodaka.

Ispred srpskog reprezentativca sada se nalazi samo Šveđanin Kurt Roland Hamrin koji je sredinom prošlog veka postigao 27 golova u jednoj godini. I ovaj rekord mogao bi biti oboren, budući da Vlahoviću i Fjorentini do kraja 2021. godine ostaju još osam utakmica.

Sledeća je u nedelju protiv Juventusa u Torinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike