Juventus Vlahovića hoće odmah! Kontakt je uspostavljen, „stara dama“ zna šta mora da ispuni

29.10.2021

13:51

0

Autor: 24sedam

Čelnici torinskog velikana ne žele da čekaju naredno leto

Juventus Vlahovića hoće odmah! Kontakt je uspostavljen, „stara dama“ zna šta mora da ispuni
vlahovic - Copyright Tanjug/AP

Dileme više nema, sva pažnja Juventusa u narednom periodu biće usmerena na angažovanje Dušana Vlahovića.

Već smo pisali da „stara dama“ naredne sezone želi da napadne povratak na nacionalni tron sa tandemom Srba Vlahović/Sergej Milinković Savić, ali su u ovom trenutku više fokusirani na jednog od najboljih mladih napadača u Evropi.

Donekle i razumljivo, s obzirom da su, od momenta kada je postalo jasno da nekadašnji đak Partizana neće produžiti ugovor s Fjorentinom, najveći i najbogatiji klubovi na Starom kontinentu zauzeli niski start i vrebaju priliku da „ulove“ reprezentativca „orlova“.

Svesni su te činjenice svi u Torinu i zbog toga ne žele da čekaju naredni letnji prelazni rok, već će pokušati tokom januara da mladog Srbina dovedu na „Alijanc“ stadion. Ugledna „Gazeta delo Sport“ piše da su čelnici „stare dame“ već stupili u kontakt sa Vlahovićevim zastupnicima, koji su jasno stavili do znanja da Dušan očekuje godišnju platu od najmanje šest miliona evra, ali ono što italijanskom velikanu predstavlja veći problem jeste visina obeštećenja koja treba da se plati rivalu iz Firence, s kojom srpski napadač ima ugovor do 2023. godine.

Gazda Fjorentine Roko Komiso verovatno bi najmanje voleo da Vlahović na kraju završi u crno-belom dresu, zbog čega gleda da na sve načine oteža Juveu posao oko angažovanja mladog centarfora, koji je, navodno, nedavno izrazio želju da karijeru nastavi upravo u Juventusu.

Ipak, „bjankoneri“ trenutno finansijski ne stoje baš najbolje i u ovom trenutku teško mogu da odgovore zahtevima „viole“ od 60 miliona evra, a Komiso nije raspoložen da sa rivalom iz Serije A sarađuje na principu razmene igrača uz određenu doplatu.

Kako bilo, čelnici Juventusa sada tačno znaju na čemu su i moraće veoma brzo da rade, s obzirom da „Gazeta delo Sport“ piše i kako su vodeći ljudi Mančester sitija već kontaktirali Vlahovićeve zastupnike oko uslove eventualne saradnje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike