Predsednik Fjorentine razočaran se javio navijačima: Učinili smo sve, Dušan nije pristao da ostane!

05.10.2021

09:33

0

Prvi čovek ljubičastih rekao da je mladi Srbin odbio sve ponude

Predsednik Fjorentine razočaran se javio navijačima: Učinili smo sve, Dušan nije pristao da ostane!
Copyright Tanjug/Marco Bucco/LaPresse via AP/

Dušan Vlahović nije prihvatio ponudu uprave Fjorentine za produženje ugovora, tako da je predsednik Roko Komizo odlučio da se obrati navijačima saopštenjem za javnost u kojem je objasnio iz svog ugla šta se dešavalo tokom pregovora sa stranom srpskog fudbalera:

  - Od dolaska u Firencu uvek sam obećavao našim fanovima da ću biti iskren prema njima i da nikada neću davati obećanja koja ne mogu da ispunim. Zato bih želeo da podsetim "ljubičaste" u vezi sa pitanjem o kojem se poslednjih meseci mnogo govorilo i pisalo, a to je obnavljanje ugovora sa Dušanom Vlahovićem - započeo je otvoreno pismo navijačima prvi čovek kluba:

Profimedia
 

 - Kao što znate, Fjorentina je igraču dala veoma važnu ponudu, predlog ugovora koji bi ga učinio najplaćenijim igračem u istoriji kluba. Naša ponuda je, takođe, tokom vremena u nekoliko navrata poboljšavana kako bi se ispunili zahtevi i Dušana i njegovih savetnika, ali uprkos našim naporima, predlog za obnovu nije prihvaćen. Ovih nedelja koliko sam ovde u Firenci, lično sam pokušao da pronađem rešenje koje bi moglo da obraduje momka i klub, ali, na moju veliku žalost, svaki naš pokušaj i svaki trud nisu nagrađeni. Meni i Fjorentini preostaje samo da uzmemo u obzir volju igrača i njegovih savetnika i shodno tome identifikujemo izvodljiva i adekvatna rešenja u kratkom roku za nastavak ove nove i uzbudljive sezone na najbolji mogući način. U svakom slučaju, Dušan Vlahović ima ugovor koji ga vezuje za Fjorentinu još 21 mesec. Sigurni smo da će igrač, kako je to uvek pokazivao, dati svoj doprinos kako bi pomogao timu da ostvari svoje ciljeve, pokazujući istu onu profesionalnost koju je imao otkad je stigao u Firencu, uz najveće poštovanje prema našim navijačima, saigračima, treneru i čitavom klubu Viola - zaključio je predsednik kluba.

Vlahović je došao u Fjorentinu iz Partizana kao sedamnaestogodišnjak u leto 2017. godine zajedno sa Nikolom Milenkovićem. Doveo ga j etadašnji sportski direktor ljubičastih Pantaleo Korvino koji je u dečaku vrednom nešto više od milion evra video odličnu investiciju za budućnost kluba iz Firence. 

Da će se ulaganje isplatiti videlo se odmah, jer je u konkurenciji igrača "primavere", nešto starijih dečaka, toliko bio nadmoćan da su ga odmah prekomandovali u prvi tim, ali je kod profesionalaca privikavanje išlo nešto malo sporije, sve dok prošle sezone nije eksplodirao. Kao najbolji strelac ekipe postigao je ukupno 24 golova u oba takmičenja i bio najzaslužniji za ostanak kluba u Seriji A. Ove godine je na sedam mečeva postigao pet golova.   

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike