FIFA zatvorila stadion u Tirani! Kazna Albancima za divljanje huligana protiv Poljske

26.10.2021

12:27

0

FS Albanije imaće suspenziju domaćinstva i novčanu kaznu

FIFA zatvorila stadion u Tirani! Kazna Albancima za divljanje huligana protiv Poljske
tirana5 - Copyright tanjug/AP

Prekid utakmice u Tirani na kvalifikacionoj utakmici između selekcija Albanije i Poljske dobio je epilog na zasedanju organa FIFA.

Albanski savez saopštio je da je Disciplinski komisija FIFA kaznio sa 150.000 švajcarskih franaka i zatvaranjem stadiona za meč sa Andorom u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Savez je u svom saopštenju izrazio žaljenje i nada se da navijači zbog kojih je došlo do kažnjavanja više nikada neće pojaviti na reprezentacijama.

Istovremeno, poljski savez kažnjen je sa 50.000 švajcarskih franaka, a njihovim navijačima neće biti dozvoljeno da putuju sa timom na gostovanje u Andoru. Poljaci su saopštili da će, pošto je već počela prodaja karti za kvalifikacionu utakmicu 12. novembra, refundirati cenu do sada kupljenih ulaznica.

tanjug/AP
 

Prema najavama iz obe zemlje, Albanci i Poljaci razmatraju mogućnost žalbe.

Da podsetimo, incidenti su počeli nakon gola koji su postigli Poljaci u 77. minutu. Tada je francuski sudija Turpan odlučio da povuče igrače sa terena, jer su gosti bili izloženi kanonadi tvrdih predmeta koji su bacani sa tribina.

Utakmica je ipak privedena kraju, a svi problemi, uključujući i one koji su nastali oko navijača gostujuće ekipe, evidentirani su u zapisniku delegata utakmice i bili su osnov za reakciju Disciplinske komisije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike