Poljaci traže od FIFA: Kažnjavajte lažne prijave za rasizam, zvanično ćemo intervenisati!

16.10.2021

12:32

0

Autor: 24sedam

Posle incidenta u septembru, vreme je da neko odgovara

Poljaci traže od FIFA: Kažnjavajte lažne prijave za rasizam, zvanično ćemo intervenisati!
poljska - Copyright Printscreen/YouTube

Fudbalski savez Poljske tražiće od FIFA da sankcioniše ljude koji su Kamila Glika lažno optužili za rasizam tokom koškanja u meču sa Engleskom.

Poljska je ranije objavila da njeni igrači nisu na rasnoj osnovi vređali Kajla Vokera tokom utakmice koja se u septembru završila 1:1.

- Odlučio sam da će FS Poljske tražiti od FIFA da kazni one koji su neopravdano optužili Kamila Glika za rasističko ponašanje tokom utakmice sa Engleskom. Od početka sam ubeđen da su ove tvrdnje potpuno lažne, tako da ćemo zvanično intervenisati – najavio je predsednik nacionalnog saveza Cezari Kuleša.

On nije precizirao za koga će tražiti kaznu.

FIFA je u septembru objavila da je pokrenula istragu. Na snimku se vidi kako je Glik uštinuo Vokera za vrat, ali nije jasno da li je to izazvalo gužvu. Žute kartone su posle toga dobili Glik i Hari Megvajer.

U oktobru 2019. FS Bugarske je kažnjen igranjem dva meča pred praznim tribinama pošto su igrači Engleske vređani sa tribina na rasnoj osnovi. FIFA je takođe nedavno sankcionisala i Mađarsku za sličan ispad njenih navijača na meču sa Englezima u Budimpešti, tako da i oni odrađuju kaznu od dve utakmice.

Engleske fudbalere tamne puti vređali su i navijači Engleske neposredno posle finala Evropskog prvenstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike