Bivši trener Milana i Lacija posebno mesto u srcu čuva za Dejana Stankovića

25.10.2021

18:26

0

Čuveni Alberto Zakeroni ne krije da mu je trener Crvene zvezde poseban

Bivši trener Milana i Lacija posebno mesto u srcu čuva za Dejana Stankovića
stankovic - Copyright MN Press

Veliko trenersko ime italijanskog fudbala Alberto Zakeroni priznao je da mu trener Crvene zevzde i njegov bivši fudbaler u Laciju Dejan Stanković nalazi u srcu i da danas održavaju kontakt, koji su uspostavili još 2001. godine kada su zajedno branili boje rimskog Lacija.

Zakeroni je kao trener napravio veliki bum vodeći tim Udinezea sa čuvenim Oliverom Birofom u timu, pa su kasnije zajedno prešli u Milano gde su osvajali titule sa "rosonerima". Zakeroni je 2001. godine stigao u Lacio posle legendarnog Dina Zofa, koji je u svom mandatu skrajnuo Stankovića iz tima, da bi ga on vratio na velika vrata.

MN Press
 

Govoreći o svojim bivšim fudbalerima, 68-godišnji Zakeroni je nabrojao one sa kojima i danas održava vezu:

- Još uvek čujem neke svoje bivše igrače, Maldinija, Kostakurtu, Albertinija, moje bivše igrače iz Udinezea. Onda Birofa, Mihajlovića, Stankovića ...  Imam jeda doživljaj sa Stankovićem. Organizovao je oproštajni meč od fudbala i to godinu i po dana posle "kraljevske penzije", u Novom Sadu, jer je želeo da igra za svoju Srbiju protiv mog Japana - priča Zakeroni i dodaje:

- Bilo je to nešto što me je veoma obradovalo. On je bio jedan od onih igrača koji mi je pružio najveće zadovoljstvo za sve ono što sam mogao da doživim od njih na terenu i van njega.

Zakeroni već dve godine ne radi kao trener, a poslednji angažman mu je bio na klupi selekcije UAE. Pre Bliskog istoka radio je kineskom Pekingu Guoanu, Juventusu, Milanu, Laciju, Bolonji, Udinezeu, Torinu, Veneciji ...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike