Stanković pred Radnički „otvorio“ mnoge teme: Da prođemo Midtjiland pa da razmišljamo o najvećem uspehu posle Barija

23.10.2021

15:43

0

Autor: A. Š.

Strateg crveno-belih najavio meč s Nišlijama

Stanković pred Radnički „otvorio“ mnoge teme: Da prođemo Midtjiland pa da razmišljamo o najvećem uspehu posle Barija
Copyright FK Crvena zvezda

Vraćaju se fudbaleri Crvene zvezde na superligaški kolosek. Posle remija s Midtjilandom u Danskoj, kojim su došli nadomak zimovanja u Ligi Evrope, crveno-belima predstoji okršaj s niškim Radničkim na stadionu „Rajko Mitić“ (nedjelja, 18.45).

Uoči duela s Nišlijama trener srpskog šampiona Dejan Stanković „otvorio je“ mnoge teme, prevashodno na Zvezdino evropsko putovanje.

- Da završimo kao treći, to bi za vas bio neuspeh, sigurno. Proklizali bismo u Ligu konferencije... Znam da možemo protiv Midtijlanda da osiguramo Ligu Evrope. To je cilj, pa ćemo posle da razmišljamo o istorijskom uspehu. Da, bio bi to možda najveći uspeh posle Barija, ali polako. da prvo odigramo protiv Midtjilanda - rekao je Stanković.

Podsetimo, ukoliko grupnu fazu Lige Evrope završe na prvom mestu, crveno-beli će se plasirati direktno u osminu finala drugog po jačini UEFA klupskog takmičenja, drugo mesto im donosi mesto u šesnaestini finala, dok sa treće pozicije idu u Ligu konferencija.

- Igrali smo protiv brzog protivnika, nijanse su mogle da odluče. Imali smo svoje šanse, moglo je svašta da bude. Ja sam realan, imali smo stativu i šansu Dionija... Malo nam je falila struktura igre u ofanzivi, da neko gore zadrži loptu. Nije to kritika, to je tako – još jednom je mladi strateg dao viđenje meča u Danskoj.

Kadrovska situacija u Ljutice Bogdana još nije dobra.

- Danas ćemo da vidimo ko se kako oseća. Katai i Pavkov još nisu spremni, Živković se polako sprema, videćemo za Velju. Juče je bio oporavak i rad sa igračima koji nisu igrali, a sutra ćemo prepodne da zatvorimo sve detalje i da odlučimo kojih će jedanaest fudbalera igrati. Svi smo u službi Crvene zvezde, na to tako gledam. Naš klub napreduje svakim danom, iz utakmice u utakmicu. Koliko je do nas mi ćemo sve uraditi, preponosan sam kada vidim kako se piše, priča i prenosi o Zvezdi, pogotovo u Italiji, srce mi je puno. Zvezda je veličina, svi smo u službi Crvene zvezde.

Nada se Stanković značajnoj podršci protiv Radničkog.

Navijač Crvene zvezde zna da ulazimo u period utakmica od velikog značaja. Manje je važno atraktinost protivnika, mnogo je bitno da smo svi zajedno, kao što su oni u svom sloganu stavili "zajedno delimo sve". Ovo je sad momenat kad igramo sreda - nedelja, nedelja - četvrtak gde će biti mnogo potrošnje, emotivne, fizičke, daj Bože da svi budu zdravi pa da me "boli glava" koga ću da stavim, a ne da se prebrojavamo. Navijač Zvezde će prepoznati i svaki šal na severu, svaki čovek koji bude došao na tribine će biti ogroman vetar u leđa. Ja ih sada pozivam pravo zvezdaški da dođu i budu uz nas, jer su nam sada kao i uvek preko potrebni.

Govorio je Stanković o sutrašnjem protivniku.

- Novi trener je doneo pozitivu, čovek koji radi dosta u srpskom fudbalu i ko poznaje Crvenu zvezdu. Kada igramo kod kuće uzdamo se u naše snage, uvek uz poštovanje protivnika gledaćemo samo sebe, nećemo misliti o lepoti igre, ići ćemo konkretno na tri boda, bez okolišanja. To je ono što očekujem od svojih momaka.

Posebno je Stanković istakao Mirka Ivanića.

- Ivanić je igrao na vrhunkom nivou na poslednjoj utakmici, rekao sam to već. Grupa zajedno izbaci jednog pojedinca. To veče uz Borjana, Ivanić je odigrao jednu pravu evropsku utakmicu, a to govore njegovi parametri. Mirko Ivanić uvek ima mir, bio je miran i pre produžetka ugovora, jer je jednostavno takav momak, duša od čoveka. Ne verujem da će kod njega ugovor promeniti mnogo, ali nama hoće kao klubu Crvenoj zvezdi, našim navijačima, nama je to jedna veća mirnoća i sugurnost, nego njemu poznavajući ga. Daje uvek sve od sebe, ovo vreme što radimo zajedno uvek je davao sto posto. Možda to nekad nije izgledalo dobro, ali ja znam da je ostavio sve na terenu i tako će biti i dalje.

Istakao je strateg crveno-belih da ga ne zanimaju rezultati večitog rivala, iako se navijači Zvezde nadaju da bi u nedelju klub iz Humske mogao do prvog kiksa u Linglong Superligi Srbije, na gostovanju protiv TSC.

- Ne gledam Partizan i šta će biti u Topoli. Mi znamo naš put, drugi neka gledaju sebe, da ne budem ironičan i da ne delujem drugačije. Ne mogu da se osvrćem, odigrali smo samo jednu utakmicu nerešeno protiv Vojvodine i sa večitim rivalom, tako da smo sa utakmicom manje na minus dva, ako uspemo da sve sprovedemo u stopostnotan učinak. Idemo dalje, minus dva, minus pet, igraćemo sa Voždovcem i to su sve utakmice od kojih očekujem da sa našim odnosom, stavom i veličinom kluba da dobijemo. Ne mogu da okrećem i da analiziramo druge, jer ima dosta stvari kod nas kojima moramo da se bavimo, čuvajući svoje igrače i gledajući na veličinu kluba – kazao je Dejan Stanković, dodavši da je ponosan na to kako se priča i piše o Zvezdi, posebno u Italiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike